Obavijesti

News

Komentari 13

'Ja sam napravio Putinov mega stol od 100 000 eura u Kremlju. Naručio ga je Boris Jeljcin'

'Ja sam napravio Putinov mega stol od 100 000 eura u Kremlju. Naručio ga je Boris Jeljcin'

Pologna je stol izradio između 1995. i 1997. godine, dok je radio na projektu za jednu od četiri palače Kremlja. U palaču su ulazili s propusnicama i ništa nisu smjeli fotografirati

VIDEO

Od prošlog tjedna korisnici interneta zbijaju šale na račun šest metara dugačkog stola koji je dramatično 'razdvojio' Europu i Rusiju. Za tim stolom s Putinom su, o rusko-ukrajinskoj krizi, razgovarali Macron i Scholz.

Sastanak je, s obzirom na trenutnu situaciju, sigurno bio ozbiljnog karaktera, no neki su ga odlučili pretvoriti u šaljivu partiju stolnog tenisa, a drugi su napomenuli da za stolom ima mjesta za sve sudionike Posljednje večere.

Renato Pologna, stolar koji ga je izradio prije 25 godina za Putinovog prethodnika Borisa Jeljcina, rekao je da su ga šale zabavile te da se nada da će stol donijeti sreću u pregovorima između Zapada i Moskve.

- Prepoznao sam ga čim sam ga vidio. Bio sam ponosan. Uvijek sam emotivan kada vidim da je moj rad dio nečeg važnog.

- Šale su zbilja bile jako smiješne. Očito je da je stol ostavio dojam. Vidio sam da je netko od njega napravio klackalicu, što je bilo urnebesno. Netko je na njega stavio šipke za ples i pretvorio ga u striptiz klub. Od njega su napravili čak i stazu za curling. Mislim da se može reći da potiče kreativnost- dodao je Pologna.

Pologna je stol izradio između 1995. i 1997. godine, dok je radio na projektu za jednu od četiri palače Kremlja. Mjere osiguranja bile su stroge.

- U palaču smo ulazili s propusnicama. Skenirali su se komadi drveta i nije mi bilo dopušteno ništa fotografirati - rekao je Pologna, šef stolarske tvrtke Oak koja se nalazi na sjeveru Italije.

Otkrio je da bi takav stol danas koštao oko 100 000 eura te istaknuo da je radio namještaj i za arapske šeike i malezijske sultane.

Kad već govorimo o talijansko-ruskoj robnoj razmjeni, podsjetimo da je Putin svojem prijatelju Silviju Berlusconiju poklonio bračni krevet. Eskort dama Patrizia D'Addario svojevremeno je rekla da je s Berlusconijem imala odnose upravo na tom krevetu.

- Nismo te večeri ništa spavali - rekla je D'Addario tijekom telefonskog razgovora s jednim posrednikom.

Sigurnosne su službe snimile taj razgovor, a snimka je naposljetku završila u medijima.

Berlusconi je Putinu uzvratio 2017. godine, kada mu je za 65. rođendan poklonio navlaku za pokrivač na kojem se njih dvojica rukuju, a u pozadini se nalaze brojne znamenitosti Rusije i Italije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa