Obavijesti

News

Komentari 0

Jak vjetar praćen kišom lomio stabla i kontejnere

Jak vjetar praćen kišom lomio stabla i kontejnere
14

Kiša i jak vjetar u ponedjeljak lomili su stabla u Lovranu i Opatiji, bacali stolove i suncobrane u Krku i Zagrebu. Nevrijeme je trajalo 20 minuta

VIDEO

U Krku je vjetar s kišom sve nosio. Kontejneri su u ponedjeljak bili pobacani po cesti, stolice, stolovi i suncobrani prevrnuti i razbacani. Nevrijeme je trajalo 20-ak minuta, rekao nam je čitatelj koji je u ponedjeljak oko podne snimio nevrijeme u Krku.
- Imali smo šest intervencija, uklanjali smo stabla s prometnica - rekli su nam u ponedjeljak krkčki vatrogasci.  
U Lovranu i u Opatiji vjetar je lomio stabla.
- Jak vjetar puhao je gotovo neprestano 20 minuta i za sobom je ostavio nekoliko otkinutih stabala koji su pali na prometnice. Rezultat toga bio je manji prometni kolaps, pa su i gradski autobusi morali traziti alternativne pravce i okretati se u ionako uskim Lovranskim ulicama - rekao nam je Darko koji je u ponedjeljak snimio slomljeno stablo u Lovranu.
- Puhalo je kao ludo. Jutros je Opatiji padala kiša. No, oko podneva vjetar je još jače zapuhao. Kiše nije bilo toliko koliko je vjetar bio jak. Po cestama je bilo granja, lišća. Plastični kontejneri su bili pobacani po cestama. Stablo je palo na auto kraj mehaničarske radionice. Vlasnik je zvao vatrogasce koji su stigli za tri minute - rekao nam je čitatelj 24sata Davor Maljić koji je u ponedjeljak u Opatiji snimio polomljena stabla. Nevrijeme je trajalo 20 minuta a onda se smirilo. Potom je opet jače zapuhalo, pa se opet smirilo. U Zagrebu je bilo nešto mirnije.
- Ljudi su izlazili u panici gledati jeli im išta od imovine stradalo - dodao je Davor.
Ma to je bilo strašno. Nebo se otvorilo, curilo je na sve strane. Jak vjetar dodatno je napravio lom po Dolcu. Isprevrtao je suncobrane, a ono malo prodavača što je bilo, pobjegli su glavom bez obzira, rekao nam je čitatelj 24sata Marinko Agić, koji je u ponedjeljak na zagrebačkoj tržnici Dolac snimio pljusak koji je potjerao ljude s ceste.
- Zapuhao je vjetar, a i dva, tri groma su udarila. Sklonio sam se, jer sam gotovo sav bio mokar - dodao je Agić.
Nakon suhe i djelomice sunčane nedjelje, Zagreb je, kao i veći dio Hrvatske, osvanuo kišno. Ipak, meteorolozi na ponedjeljak popodne najavljuju vjetar koji će rastjerati kišne oblake, te razvedriti nebo. No, temperature će pasti na 12 stupnjeva, pa će "krenuti" i sezona grijanja.
U Župi dubrovačkoj oko 5,30 u nedjelju počela je padati jaka kiša.
- Bilo je grozno, sve je bilo pod vodom. Vodovodi su bili začepljeni pa bujica nije imala kud otjecati. Voda je polavila prizemlja kuća, garaže i podrumr. Mislim da su štete jako velike - rekla nam je K.B. koja je fotografirala poplavu u naselju Gornja Čibača.U dubrovačkoj meteorološkoj postaji od Iva Milića saznajemo da je zabilježeno oko 33 litre kiše po metru kvadratnom. Pljuskovi su trajali više od dva sata. Zbog vode u prizemljima kuća, okućnicama zgrada i ugostiteljskih objekata posla su u rano jutro imali pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Dok su djelatnici dubrovačke "Signalizacije" uklanjali pijesak koje su bujice nanijele u blizini Solske baze u Gružu.
Nevrijeme je izazvalo odrone i na cestama u pravcu Splita. I zračni promet imao je problema. Dva zrakoplova su u dolasku kružila nad dubrovačkom zračnom lukom, a avion iz pravca Berlina umjesto na dubrovački sletio je na splitski aerodrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a