Obavijesti

News

Komentari 189

Jakovčić: Psića sam dao u azil jer se ne mogu brinuti o njemu

Jakovčić: Psića sam dao u azil jer se ne mogu brinuti o njemu
8

Jakovčić kaže da je psića smjestio u azil obzirom da često putuje i ne može se o psiću brinuti koliko bi želio. Pokrit će sve troškove boravka dok ga netko ne udomi

VIDEO

Istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić snimio je prilog za HTV prošli ponedjeljak. S njim je na snimanju bio i psić Jura kojega je to jutro pronašao ispred auta u Sv. Jurju.  Jakovčić kaže da ga dovezao na snimanje jer ga nije imao gdje ostaviti. U prilogu za HTV je rekao kako brine o Juri, no psić je nakon toga završio u udruzi Happy end. Ipress je Jakovčića optužio da je psića iskoristio, a potom ga napustio. No, Jakovčić kaže kako je od udruge zatražio savjet s obzirom da često putuje i nema vremena brinuti se o psu.

- Noć nakon izbora vraćao sam se u Istru iz Zagreba, a probudio sam se u 8.30 sati. Ispod automobila sam ugledao malenog psića kojem sam odmah dao ime Mali i dao sam mu jogurt jer u kući nisam imao mlijeka, samo vino. Brinuo sam se o njemu dan i pol, otišao s njim kod veterinara da dobije sredstvo protiv glista, a tada sam odlučio potražiti savjet od voditelja pazinskog azila. Obzirom da sam stalno na putu i nemam vremena niti mogućnosti brinuti se o psiću koliko je potrebno, odlučio sam ga ostaviti u azilu, ali ću financijski pokriti sve troškove njegovog boravka tamo i cijepljenja dok ga netko ne udomi - objasnio je Jakovčić. 

'Dobro je postupio'

U udruzi Happy end u kojoj je psić završio Mae Isaksson kazala je da je župan postupio ispravno.

- Tražio je savjet od nas što da učini, a brinuo se o tome tko će ga udomiti i kada. Dogovorili smo se da je, obzirom da često putuje, psu trenutno bolje u azilu, i da nije nikakva žurba za udomljavanjem s obzirom na to da pas nema još dva mjeseca i da ga se još mora cijepiti protiv bjesnoće - rekla je Mae Isaksson, pokretačica pazinskog azila. Psu je privremeni smještaj pružilo imanje Centar Istre nadomak Pazina. 

Kako tvrdi Isaksson, župan će pokriti sve troškove njegovog boravka u azilu. 

 - Mogao ga je jednostavno pustiti u nekom šinteraju gdje bi sam u boxu proveo 60 dana i možda na koncu bio uspavan, ali nije. Obratio se nama i to je pohvalno - kazala je pokretačica pazinskog azila.

Tako to rade i Amerikanci

Guverner američke države Floride Rick Scott  spasio je i udomio labradora Reagana za vrijeme kampanje 2010. godine. Scotta su hvalili jer je udomio psa, a nije kupio čistokrvnog. Na Facebook stranici objavljivao je njegove slike i tražio pomoć 'prijatelja' u odabiru imena. 

Novinari su otkrili da je nakon inauguracije vratio psa. Čak je i obrisao slike s profila. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja dobivanja pojašnjenja preko glasnogovornika, oglasio se Scott. Rekao je kako suživot nije funkcionirao jer Reagan nije prestajao lajati. Vratio ga je prijašnjem vlasniku, od kojega ga je i spasio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.