News

Komentari 2

Jandroković čestitao Božić: 'Svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju zajedništva u društvu'

Jandroković čestitao Božić: 'Svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju zajedništva u društvu'

Podsjetivši da su u razdoblju od gotovo dvije godine, koje su obilježene globalnom pandemijom, našu domovinu pogodila i dva razorna potresa, posvećeni smo, poručio je Jandroković, prije svega zaštiti života i zdravlja

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku u kojoj je istaknuo važnost dijaloga i jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu.

Božić je blagdan ljubavi, mira, nade i svjetla, radostan navještaj rođenja Isusa Krista. Duh Božića oplemenjuje našu vjeru i poziva nas na preispitivanje vlastite savjesti i činjenje dobra.

Kroz molitvu i osobno promišljanje ohrabruje nas da pokažemo snagu opraštanja i milosrđa te da vodimo brigu o dostojanstvu svakog čovjeka.

Božić je i blagdan obitelji koji slavimo s najmilijima, našom djecom, bližnjima, prijateljima i dragim ljudima. Ujedno nas, naglasio je predsjednik Sabora, podsjeća da je obitelj temelj društva, naše utočište i potpora u izazovnim vremenima.

Podsjetivši da su u razdoblju od gotovo dvije godine, koje su obilježene globalnom pandemijom, našu domovinu pogodila i dva razorna potresa, posvećeni smo, poručio je Jandroković, prije svega zaštiti života i zdravlja svih naših ljudi.

Na kušnju su stavljeni solidarnost, jedinstvo i način života kakav smo poznavali. Uvažavajući sve različitosti među nama, kontinuirani i konstruktivan dijalog jedan je od ključnih načina kako premostiti podjele, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora.

Istaknuo i važnost jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranja ozračja nade i optimizma.

U vremenu kada je potrebno pokazati hrabrost, odgovornost i razboritost, ali i poniznost, svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranju ozračja nade i optimizma. Važno je to učiniti radi naše budućnosti, naše djece i mladih, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Na kraju čestitke je uime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima te svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu zaželio blagoslovljen Božić proveden u miru te zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Najčitaniji članci