Obavijesti

News

Komentari 137

Jandroković: Deblja vam je samo koža od nesposobnosti

Jandroković: Deblja vam je samo koža od nesposobnosti
1

Vidi se da on nije u skladu s uvjetima programa. Otkrilo se da je jamčio i osobnom imovinom za kredit i bio je duboko involviran, komentirao je Jandroković Šegona

VIDEO

Na aktualcu je tema bila i slučaj Šegon o kojem se prvi puta očitovao i premijer Milanović. Goran Jandroković (HDZ) izvijestio je premijera da je tvrtka pomoćnika ministra financija Slavka Linića dobila kredit HBOR-a.

- Vidi se da on nije u skladu s uvjetima programa. Otkrilo se da je jamčio i osobnom imovinom za kredit i bio je duboko involviran. Danas vidimo da ne otplaćuje i kamate i da je dužan 160.000 kuna. Njegove tvrtke dobile su preko milijun kuna kredita za male potpore u turizmu. Ne plaća turističke pristojbe, institucije države nisu reagirale i Porezna uprava nije postupila. Kako povezujete uvođenje reda za koje se zalažete, zašto ništa ne činite, je li to zato što se slažete ili se bojite ministra Linića - upitao je Jandroković.

Premijer je uzvratio da je Šegon jedan od stotina pomoćnika ministara.

- Ovdje se radi o jednom odnosu kod ovog kredita o kojem govorite koji je siva zona i tu moramo postaviti pravila koje je  teško postaviti zakonom. Dakle, koja je razina povezanosti osobe, fizičke osobe i dužnosnika sa pravnom osobom i kada nešto postaje sukob interesa. Nakon što sam saznao za ovo poslao sam jasnu poruku da ubuduće od svih onih koji obnašaju takve dužnosti očekujem da se potpuno maknu od toga. Koja je to granica, je li to brat, sestra, je li to privatna firma koju sam prenio na odvjetničko društvo pa je vodi moj sin. O tome ćemo se morati dogovoriti i razgovarati, to se zakonom ne da regulirati. Dakle, meni je ovo sve skupa, recimo to tako krajnja granica tolerancije. I rekao sam da ubuduće od svih koji u Vladi obnašaju takve dužnosti da se maknu od toga ili se bave privatnim biznisom - rekao je. 

Napomenuo je kako ovdje formalno izgleda da je ovdje sve u redu, da se takvi krediti dodjeljuju i inače, ali je napomenuo da dopušta i drukčije tumačenje.

- Dakle to je što se tiče ovog. Inače taj objekt je najbolji hotel na Korčuli, otvorio ga je kolega koji sjedi do vas, tadašnji ministar financija i zajedno sa županom dubrovačkim - poručio je Milanović.

Iz saborskih klupa prozvani Ivan Šuker upitao ga je u čemu je problem.

- Nije u ničemu problem, ali očito tog čovjeka znate bolje nego ja - kazao je.

- Mislio sam da je vaša nesposobnost najveće što imate. Od vaše nesposobnosti deblja je jedino vaša koža - ljutito je premijeru odgovorio Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21