Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Jandroković sa šefom Gornjeg doma japanskog parlamenta

Jandroković je zahvalio članovima skupine na njihovom osvjedočenom prijateljstvu i simpatijama za Hrvatsku i hrvatski narod te svemu što čine za osnaživanje odnosa

Foto: vlada.hr
1 komentara

Nakon sastanka s predsjednikom Zastupničkog doma Oshimom, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao je s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom, priopćeno je u utorak iz Sabora.

Potvrđeni su dobri, prijateljski odnosi između dviju zemalja sa željom da ih se unapređuje na svim područjima.

POSJET JAPANU Jandroković poručio japanskim ulagačima: Dobrodošli u RH

Posebno je iskazan interes za osnaživanjem parlamentarne suradnje, a posebice suradnje u okviru međunarodnih foruma u kojem sudjeluju izaslanstva obaju parlamenata.

Jandroković je završio posjet japanskom parlamentu sastankom sa skupinom prijateljstva s Hrvatskom, na čelu s voditeljem skupine zastupnikom Nobuom Kishijem.

SASTAT ĆE SE I S ABEOM Jandrokovićev carski susret: Šef Sabora putuje u Japan

Jandroković je zahvalio članovima skupine na njihovom osvjedočenom prijateljstvu i simpatijama za Hrvatsku i hrvatski narod te svemu što čine za osnaživanje odnosa između dviju zemalja i upoznavanju dviju kultura i običaja.

Dokaz tomu je i niz aktivnosti i inicijativa koje je skupina organizirala, posebno u povodu obilježavanja 25 obljetnice diplomatskog priznavanja.

'Uložite u Hrvatsku'

Jandroković se u utorak sastao s predsjednicima obaju domova japanskog parlamenta i pritom pozvao japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.

Na sastanku s predsjednikom Zastupničkog doma Tadamorijem Oshimom naglašena je visoka razina političkih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Japana i spremnost obiju strana za njihovim dodatnim osnaživanjem.

Razgovaralo se i o unapređenju gospodarske suradnje, a predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković pozvao je japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.

Govoreći o turističkoj suradnji, sugovornici su zaključili da bi uvođenje izravnih zračnih linija pridonijelo većoj turističkoj razmjeni.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o međunarodnim odnosima. Rečeno je i kako će Hrvatska za predsjedanja Europsko unijom, u prvom polugodištu 2020., dodatno raditi na osnaživanju odnosa EU-a i Japana.

Jandroković je u ponedjeljak doputovao u višednevni posjet Japanu koji je počeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom. U nastavku će ga primiti i car Naruhito. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message