Janica morala objasniti Crkvi da je joga sportska aktivnost | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 129

Janica morala objasniti Crkvi da je joga sportska aktivnost

Janica morala objasniti Crkvi da je joga sportska aktivnost
1

Janica Kostelić obranila je sportski status joge u sklopu jedne od čudnovatijih zadaća koju je obavila kao pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta

VIDEO

Janica Kostelić obranila je sportski status joge u sklopu jedne od čudnovatijih zadaća koju je obavila kao pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, sada u ostavci, piše tportal.

Naime na internetskim stranicama Župe sv. Dominik Savio u Slavonskom Brodu nedavno je objavljena prilično neobična poruka.

Pod sportskim aktivnostima guraju protukatoličke aktivnosti kao što je joga. Uvažavajući u demokratskom svijetu prisutnost i djelovanje različitih pojedinaca i skupina te ponuda na svakom području, a vođeni ponajprije željom za cjelovitim informiranjem, nasuprot površnoga te nadasve duhovnim dobrom vas – katoličkih vjernika – napose roditelja, djece i mladih, osjećamo dužnost upozoriti na višegodišnju pojavu u našoj sredini: predstavljanja joge kao sportske discipline i njezinoga uvrštavanja u programe takve vrste”, piše u objavi na stranici župe.

“Dobro je upoznati što je joga kao tehnika kojom se uvodi u svijet hinduizma. Pročitajte tek nekoliko sržnih informacija na otisnutom letku na stoliću iz pera naših teologa koji se bave istočnjačkom religioznošću i kultovima. Potičemo na veću mudrost i odgovornost sve vas, napose roditelje, pred ponudama današnjice, pogotovo onima koje se tiču dobra djece i mladih, te našega identiteta i budućnosti”, zaključuje se u poruci.

Potom je druga župa, ona Gospe Brze Pomoći uputila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta upit o tome je li joga sport.

Janica Kostelić, u svojstvu pomoćnice ministra, temeljem pribavljenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora s potpisom glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa, odgovorila je Župi Gospe Brze Pomoći da je joga sustav psiholoških i tjelesnih vježbi koje kao dio svoje sportske pripreme koriste sportaši i cijele ekipe u mnogim sportovima. 

'Unatoč tome što određeni principi i elementi joge nemaju natjecateljski karakter, ta se djelatnost prepoznaje u sustavu sporta u mnogim zemljama, a od 1989. djeluje i Svjetska sportska joga federacija te se održavaju i svjetska prvenstva u jogi. Također, joga se sve više primjenjuje kao rekreativni oblik vježbanja dostupan širokoj populaciji te time obuhvaća veliki broj sudionika kojima je cilj poboljšanje psihofizičkih sposobnosti', stoji u odgovoru koji potpisuje Janica Kostelić. 

Hrvatski olimpijski odbor također je procijenio da je joga sport, a o eventualnim njezinim protukatoličkim elementima Olimpijski odbor nije se izjašnjavao. Kao sol na rane Župe svetog Dominika Savia, Hrvatski olimpijski odbor u svom mišljenju o jogi istaknuo je: "Vježbanjem joge mladi i stariji provode sportsku rekreaciju za poboljšanje svog tjelesnog i - duhovnog zdravlja." 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 129

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura