Obavijesti

News

Komentari 0

Janša prosvjedovao zbog zemljišta uz Dragonju

Janša prosvjedovao zbog zemljišta uz Dragonju
1

Janez Janša rekao je kako je Ivu Sanadera pozvao da hrvatska strana poštuje Brijunski dogovor o izbjegavanju incidenata

VIDEO

Prodaja poljoprivrednih parcela na za Sloveniju "spornom" području južno od rijeke Dragonje u suprotnosti je s Brijunskim sporazumom o izbjegavanju graničnih incidenata koji su dvije vlade potpisale 2005. godine, iznio je u srijedu na konferenciji za novinare slovenski premijer Janez Janša dodajući da je zbog toga prosvjedovao kod hrvatskog premijera Ive Sanadera.
- Riječ je o povredi vlasničkih prava nad parcelama na lijevoj obali Dragonje. To je ozbiljna stvar i time se krši Brijunska izjava o izbjegavanju incidenata iz 2005. te naš dogovor s Bleda iz prošle godine - rekao je Janša. Prema njegovim riječima, Sanader mu je u razgovoru rekao da je zemljište prodala općina Buje, a slovenski premijer upozorio je da je u akciju bilo uključeno i hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede. Janša je rekao kako je Sanadera pozvao da hrvatska strana poštuje Brijunski dogovor o izbjegavanju incidenatate da se što prije, prema njihovu dogovoru iz Bleda prošle godine, sastane mješovita komisija za identificiranje spornih graničnih točaka. U suprotnom, slovenska vlada mogla bi odustati od lanjskog načelnog dogovora dvaju premijera prema kojem bi rješavanje spornih graničnih pitanja prepustili "trećoj strani", odnosno presudi neke međunarodne ustanove ili suda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...