Obavijesti

News

Komentari 34

Jašarevića ispitali, odvjetnik traži psihijatrijsko vještačenje

Jašarevića ispitali, odvjetnik traži psihijatrijsko vještačenje
1

Suprugu napadača na veleposlanstvo SAD-a priveli su na saslušanje, ali ne i uhitili. Dvojica privedenih iz G. Maoče priznali su da su Mevlida vozili u Sarajevo za novac

VIDEO

Saslušanje Mevlida Jašarevića (23) prekinuto je navodno na njegov zahtjev. Kako doznajemo, rekao je da je spreman na potpunu suradnju, ali nakon što puste njegovu suprugu Mirelu koja nije uhićena, ali je privedena na saslušanje. Kazao je kako će priznati sve o napadu, ali da njegova supruga Mirela nema veze s tim. Istražiteljima je rekao da njegova supruga nije znala gdje on tog dana ide, niti što namjerava napraviti. Njegov odvjetnik Senad Dupovac najavio je da će tražiti psihijatrijsko vještačenje klijenta, jer smatra da Jašarević "nema veze s realnošću". 

Iako je Dubravko Čampara iz BiH Tužiteljstva novinarima potvrdio da je u tijeku pauza u procesu Jašarevićeva saslušanja u bolnici te da će se nastaviti tijekom nedjelje poslijepodne, iz Tužiteljstva je ubrzo došlo priopćenje u kojem su rekli kako je saslušanje završeno. 

Dobit će 30 dana pritvora?

- Jašarević je tijekom ispitivanja iznio obranu, a tužitelj koji vodi istragu u ponedjeljak će Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana - izvijestili su iz Tužiteljstva BiH.  Kazali su kako zbog istrage Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti dati više detalja o predmetu. Tužitelj Čampara ispitao je Jašarevića u bolnici Koševo, gdje su ga prevezli nakon ranjavanja.

- Tužiteljstvo vodi istragu i saslušanje, i ako oni kažu da je završeno, onda je valjda tako. Moje je da na predmetu radim u skladu sa zakonom, i da nastojim da tijekom postupka ne budu povrijeđena njegova ljudska prava - kazao je Dupovac.

- Tražit ću vještačenje, meni se čini da mladić nije u potpunosti svjestan svojih postupaka. Tijekom razgovora, na momente je izražavao žaljenje zbog svega, a u drugom momentu bi počeo s nekim fanatičnim govorom - rekao je za 24sata Dupovac. 

U međuvremenu su dvojica muškaraca koje su priveli u subotnjoj policijskoj akciji u Gornjoj Maoči priznali da su u petak dovezli Mevlida Jašarevića u Sarajevo za što su dobili i novac. Istražitelji u BiH tijekom nedjelje nastavili su opsežnu istragu o terorističkom napadu na zgradu veleposlanstva SAD-a. Jašarević će, ukoliko Sud BiH prihvati zahtjev Tužiteljstva za određivanje 30-dnevnog pritvora, najvjerojatnije tijekom ponedjeljka biti prebačen iz bolnice u pritvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava