Obavijesti

News

Komentari 15

Jasminka osvojila srca mještana Preloga: 'Kad nađem mobitele i novce, odmah tražim vlasnike'

Jasminka osvojila srca mještana Preloga: 'Kad nađem mobitele i novce, odmah tražim vlasnike'
3

Gospođa koja radi u kiosku ispričala nam je kako je nedavno Jasminka u blizini našla novčanik s dokumentima. Zajedno su provirile u njega u nadi da detektiraju vlasnika. Pronašle su telefonski broj

VIDEO

Kad sam došla do bankomata, vidjela sam da uz svjetlosni daje i zvučni signal. Pogledala sam bolje i vidjela sam da je netko tko je koristio bankomat prije mene zaboravio uzeo novac. Bilo je 800 kuna. Odmah sam ih odnijela na policiju. Nisam ni trena dvojila. Ne bih ni pomislila da novac zadržim jer ono što nije moje meni ne pripada, kaže nam Jasminka Sinković (49), djelatnica Komunalnog poduzeća iz Preloga.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Prelog: Jasminka Sinković našla je novce i vratila ih vlasniku VIDEO

Za Jasminku nema dvojbi - što god pronađe, ma kako vrijedno bilo, to će vratiti onome komu pripada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ova skromna i vedra žena zaraznim osmijehom osvojila je srca svih mještana. Nema tko je ne zna i tko za nju nema riječi hvale. Gospođa koja radi u kiosku ispričala nam je kako je nedavno Jasminka u blizini našla novčanik s dokumentima. Zajedno su provirile u njega u nadi da detektiraju vlasnika. Pronašle su telefonski broj. Nazvale su vlasnika, koji je ubrzo došao sretan što ne mora prolaziti mučnu torturu s vađenjem dokumenata. Neki bi kazali da su to sitnice. Možda i jesu, ali sitnice koje ljudima život čine ljepšim. Jasminkin radni dan počinje u sedam sati, kad nabaci osmijeh i kreće kolicima kroz grad. Širi pozitivnu energiju, tako kažu mještani, koji ne strahuju od gubitka stvari dok je Jasminka u blizini.

Plaću treba zaraditi

- Jedan od najljepših trenutaka u životu bio mi je kad su mi rekli da ću raditi za stalno. Danas je imati posao velika stvar i zato se prema obvezama odnosim pošteno jer plaću treba zaraditi. Malo sam tužna što su ljudi stalno tmurni, a tako malo treba da nam život bude šarena bajka - priča Jasminka dodajući kako je njoj život uistinu lijep i da je zbog toga uvijek nasmijana.

Prelog: Jasminka Sinković našla je novce i vratila ih vlasniku

Zbog čega su iznimno ponosni što je imaju u svojim redovima, ispričao nam je i njezin šef.

- Svijet bi bio mnogo bolje mjesto za život kad bi se većina nas ponašala poput Jasminke Sinković. U nekoliko navrata čuo sam od sugrađana da je zovu ‘dobri duh Preloga’, što doista i jest. Ne samo da je izuzetno vrijedna, jer joj ništa nije teško, nego njezino raspoloženje i osmijeh koji joj stalno titra na licu i nas ponekad potaknu da na svijet gledamo ljepšim očima - kazao nam je Mladen Sokač, njezin pretpostavljeni iz preloškoga Komunalnog poduzeća.

Mještani je vole

Sokač niže riječi pohvale na račun žene koja svakodnevno osam sati revno čisti ulice. Iza nje ne ostaje niti jedan papirić. Zbog toga ne čudi što joj ništa ne promiče. Naime, prije tri tjedna u smeću je našla mobitel. Kako je ondje završio, samo vlasnik zna, ali ono što zna Jasminka jest da je aparat brzo vratila pravom čovjeku u ruke. Nakon našeg razgovora pratili smo je do njezina bicikla. U tom kratkom intervalu nekoliko puta su je zaustavljali mještani, kojima je vrlo rado dogovarala na pitanja, a onda nas je zamolila da joj načas pričuvamo prijevozno sredstvo.

Prelog: Jasminka Sinković našla je novce i vratila ih vlasniku

Uživa s unucima

Nismo znali što se događa, no Jasminka je pohitala prema starijoj ženi. Uhvatila je njezin bicikl i pomogla joj da se popne i da smjesti vrećicu koju je napunila u obližnjoj trgovini. Doista neki ljudi, poput Jasminke Sinković, imaju radar koji ih navodi da drugima budu na pomoći.

Na rastanku nam je rekla da živi s majkom i bratom te da ima sina koji živi u Koprivnici. Često su joj i subote radne jer kaže da treba počistiti nered koji u subotu prijepodne ostane na tržnici. No kad i nije na poslu, ne odmara se, ali slobodne dane posvećuje unucima. Kaže da uživa u igri sa sinovom djecom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava