Obavijesti

News

Komentari 106

Jastreb: Nije dobro, crna rupa i ja smo jedno pored drugoga

Jastreb: Nije dobro, crna rupa i ja smo jedno pored drugoga
4

Stanje mu je sve lošije jer se guši i bori s kroničnim umorom i drugim bolestima, kaže njegova supruga Tereza Dedaković i dodaje da je i ona na izmaku snaga

VIDEO

Nije dobro, nije, crna rupa i ja smo jedno pored drugoga, kratko nam je odgovorio Mile Dedaković Jastreb na pitanje o zdravstvenom stanju nakon što su ga u njegovom domu u Ferdinandovcu posjetili predstavnici šest braniteljskih udruga.

Stanje mu je sve lošije jer se guši i bori s kroničnim umorom i drugim bolestima, kaže njegova supruga Tereza i dodaje da je i ona na izmaku snaga.

  - Zbog toga oboje početkom sljedeće godine idemo u bolnicu. Dogovaramo pretrage i liječenje sa zagrebačkom bolnicom Merkur, a zovu nas i iz bolnice u Vukovaru - kazala je Jastrebova supruga.

Traži se riješenje za voćnjak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HVIDRA RH je na Jastrebov žiro račun uplatila 20 tisuća kuna, udruga branitelja zaposlenih u Hrvatskim šumama je također prikupila novac, a predstavnici ostalih udruga su poklonili zdravu hranu koja je Jastrebu svakodnevno neophodna. Među gostima je bio i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić, koji nam je otkrio da se nazire rješenje Dedakovićevih financijskih problema s voćnjakom. Tereza i ostali članovi obitelji više ne mogu istovremeno brinuti o 10 hektara nasada jabuka i bolesnom Mili, pa su odlučili prodati cjelokupnu proizvodnju tog voća.

 - Braniteljska zadruga iz Virovitice je načelno spremna preuzeti voćnjak, kredite i druga novčana potraživanja te proizvodnju i plasman jabuka. Mile je pristao na taj prijedlog, no treba vidjeti kakva će biti otkupna cijena voćnjaka, koliki su dugovi i druge pojedinosti kako bi i članovi Zadruge dali svoj pristanak - objasnio je Đakić, a Tereza dodala kako joj je skrb o suprugu najvažnija.

Supruga: Teško je gledati kako život izlazi iz voljene osobe

 - Strašno je gledati kako život izlazi iz voljene osobe i zato želim što više vremena provoditi s Milom i svaki dan mu učiniti što lakšim. No, nije moj Jastreb jedini i zato od ministra branitelja Predraga Matića Freda tražimo da ispuni predizborno obećanje i pomogne pri otvaranju rehabilitacijskog centra za bolesne branitelje. Projekt zbrinjavanja bolesnih branitelja i branitelja beskućnika u etno selu je pri kraju, hrvatska dijaspora ga je spremna financirati i zato nam država samo treba osigurati, na primjer, jedno od napuštenih hotelskih naselja ili zemlju u Zagorju, a ostalo je na nama – objasnila je Tereza Dedaković.

Dedakovićeva supruga želi osnovati udrugu za siromašne branitelje

Drugi projekt koji Tereza 'gura' zajedno s nekoliko braniteljskih udruga je osnivanje humanitarne zaklade za siromašne branitelje i građane, putem koje bi se rješavali njihovi problemi sa smještajem, plaćanjem liječenja i slično.

 - Krajnji je čas da se ujedinimo, prestanemo gurati osobne interese i učinimo nešto što će doista biti od opće koristi. To mogu biti ova dva spomenuta projekta i zato će se naglasak u radu stavljati na transparentnost kako bi svatko mogao vidjeti da nema guranja novca u privatne džepove i sličnih malverzacija kakve su u Hrvatskoj inače uobičajene – naglasila je Terezija Dedaković. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje