Obavijesti

News

Komentari 254

Jastrebova kći želi u vojsku: Otac joj je veliki uzor u svemu

Jastrebova kći želi u vojsku: Otac joj je veliki uzor u svemu
5

Kći Mile Dedakovića Jastreba, Jelena (20), želi biti poput oca. Želi ostvariti vojnu karijeru, a roditelji je podržavaju. Svake godine ide u Vukovar, koji nosi na leđima

VIDEO

Moj najveći uzor je moj otac i u svemu pokušavam biti poput njega. Kako više nema Vojne gimnazije i Vojne akademije, tražila sam alternativu da budem dio onoga što je on stvarao, rekla je Jelena Dedaković (20), kći vukovarske legende Mile Dedakovića Jastreba (63).

Dodala je da voli vojsku, želi u vojsku, a kako je upisala Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije, otvorene su joj mogućnosti da uspije u mirovnim misijama i vojnoj diplomaciji.

Čeka liječnički pregled i testove

Već se lani javila na natječaj za ročnike, a sada čeka poziv na liječnički pregled i ostale testove. Ničega se, kaže, ne boji jer je odgajana da se sa svim životnim problemima ulovi u koštac.

Vojsku sam voljela odmalena, kad nisam ni znala što je to, ni što je bio moj otac. Kao dijete verala sam se na trešnju i praćkom gađala mljekare

- Vojsku sam voljela odmalena, još iz vremena kad nisam ni znala što je to, ni što je bio moj otac. Još kao dijete verala sam se na trešnju i praćkom gađala mljekare, a prvu uniformu sam, od tatina prijatelja dobila kad sam imala 12 godina. Ponosno sam je nosila unatoč problemima koje mi je zadavala u školi, što mi je bilo strašno zanimljivo, i nisam iz nje izlazila - povjerava nam Jelena. 

Ocu nije bilo drago, ali joj je dao potporu

Kad je vijest o ulasku u HV priopćila ocu, iako mu nije bilo drago, odmah joj je dao potporu.

- Mama i tata uvijek su me gledali kao buduću liječnicu ili odvjetnicu, no ja mrzim biti zatvorena u kancelariji. Rekao mi je: ‘O.K., ako je to tvoj izbor, ja ću ga poštovati’ - otkriva. 

Pažljivo je pratila ratni i životni put svog oca te upijala sve što je bilo vezano uz Vukovar. Prvi ga je put posjetila s 14 godina kad joj je otac, napokon dopustio da ide u kolonu sjećanja.

- To je za mene bilo prekrasno iskustvo. Zarekla sam se da neće proći niti jedna godina a da ja u toj koloni ne sudjelujem. Najljepši trenutak koji sam doživjela lani bio je kad smo od hotela Lav išli prema bolnici i kolona je već bila formirana. U jednom smo trenutku došli do mjesta na kojem je bila postavljena zastava i, dok sam razmišljala da li da s ocem prođem s lijeve ili desne strane, ljudi su podigli zastavu, zapljeskali i propustili nas da prođemo ispod nje. Ne mogu opisati kako sam se osjećala, ali to je za mene bio strašno emotivan trenutak - pripovjeda Jelena.

'Jelo moja, nadam se da ćeš doći do čina generalice '

- Jelo moja, vojnički poziv je strašno težak, ali i častan. No život ti izlomi na mnoštvo sitnih komadića. Kažeš, nećeš se udavati. To nije rješenje. Moraš imati svoje zvanje, svoj posao, ali i svoj život. No ponosan sam i nadam se da ćeš doći i do čina generalice - govori joj Jastreb.

Priznao je da od svoje kćeri puno očekuje, ali da u nju i beskrajno vjeruje. Majka Tereza (48) odlukom kćeri baš nije zadovoljna. No, kaže, što će, kći je odlučila i ona tu ne može ništa.

- Duboko sam svjesna činjenice da će život i zvanje moju kćer odnijeti daleko u svijet, no želim da postigne cilj koji je zacrtala - zaključila je mama Tereza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa