Obavijesti

News

Komentari 1

Javljaju da je sustav stabilan, ali na terenu je pravo rasulo...

Javljaju da je sustav stabilan, ali na terenu je pravo rasulo...

U Stožeru tvrde da je sustav je u potpunosti stabilan i ispunjava sve potrebe građana Istarske županije u ovom trenutku, međutim na terenu sasvim drugačija slika...

VIDEO

Posljednjih dana na području Istarske županije bilježi se povećani broj novo zaraženih osoba. Na osnovu epidemioloških ispitivanja, izvor povećanog broja osoba su obiteljska okupljanja, i to u užoj i široj obitelji, te kontakti ostvareni u poslovnim prostorima, zbog nepridržavanja osnovnih preventivnih epidemioloških mjera. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

KORONAVIRUS 05.11. 00:55

Obzirom na povećani broj koji rezultira i povećanim brojem hospitalizacija, trenutno su hospitalizirane 23 osobe u Općoj bolnici Pula i dvoje u primarnom respiratorskom centru Rijeka, evidentan je i porast broja srednje teško do teže oboljelih osoba, koje su čak i mlađe životne dobi u odnosu na prvi val epidemije tijekom proljeća. U kliničkoj slici, dominiraju ozbiljne  smetnje dišnog sustava. Najteže kliničke slike imaju pacijenti koji istovremeno boluju i od drugih kroničnih bolesti, kažu iz Stožera civilne zaštite Istarske županije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pozitivan na koronu prošetao do trgovine: Policija ga zatekla, zaradio je kaznenu prijavu...
Pozitivan na koronu prošetao do trgovine: Policija ga zatekla, zaradio je kaznenu prijavu...

Napominju i da dugotrajno dnevno povećani broj novo zaraženih osoba rezultirat će povećanim brojem osoba koje će imati potrebu bolničkog liječenja čime će se dovesti do značajnog opterećenja  bolničkog sustava i mogućnosti pružanja svih usluga zdravstvene zaštite. 

Uz sve preventivne epidemiološke mjere koje su na snazi, primjenjuje se i nužna mjera nošenja zaštitnih maski, ili medicinskih maski u svim zatvorenim objektima, uključujući i ugostiteljske objekte. Uz to zbog velikog broja novozaraženih koji su kontakte ostvarili radom i boravkom na poslu, i u poslovnim prostorima, poslodavac je dužan osigurati primjenu svih epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebno Odluku o nužnim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti putem okupljanja.

Ana i Ena 6 dana u tjednu su na parkingu kod Štampara: 'Svi su nervozni kad se dođu testirati'
Ana i Ena 6 dana u tjednu su na parkingu kod Štampara: 'Svi su nervozni kad se dođu testirati'

Pozivaju i osobe koje imaju simptome koji mogu ukazivati na COVID-19 oboljenje da putem izabranog liječnika obiteljske medicine obave testiranje, te da do dobivanja rezultata nalaza testa ostanu kod kuće. Stožer civilne zaštite Istarske županije će pratiti kretanje broja novozaraženih na području 

Istarske županije te ukoliko postojeće mjere ne dovedu uskoro do poboljšanja situacije, donijet će se restriktivne mjere koje će se odnositi na okupljanja i sportske manifestacije. 

Građani: Kao da smo u srednjem vijeku

Sustav je u potpunosti stabilan i ispunjava sve potrebe građana Istarske županije u ovom trenutku, kažu iz Stožera. 

Međutim na terenu sasvim drugačija slika. Primjerice u Poreču gdje je od četvrtka u izolaciji devet liječnika i medicinskih sestara pravo je rasulo. Pacijente koji su imali zakazane preglede nitko nije obavijestio da su doktori bolesni, pa su tako i mnogi s malom djecom uzaludno dolazili pred porečki Dom zdravlja i time riskirali moguću zarazu. Moglo se čuti i komentari  građana da je situacija kao da smo u srednjemu vijeku a ne u doba digitalizacije, kad svatko doma, ako ne kompjuter, ima bar pametni telefon na koji se mogla poslati obična SMS poruka i time izbjeći nepotrebno gubljenje vremena. 

Slična je situacija i u drugim državnim ustanovama, točnije svim onima koji su nalaze na državnoj cici, od sudstva do izdavanja dokumenata, a u kojima se isto u trenucima krize teško nose s poslom zbog mjera opreza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović