Obavijesti

News

Komentari 207

Je li to bio bombaš? Nazvao je 112 i prijavio: ‘Vidim bombu!’

Iako je ozlijeđeni muškarac za sada samo svjedok, ispituju ga o svim okolnostima stradavanja, je li on taj koji je nazvao Centar 112, te zna li išta o eksploziji na pruzi u Susedgradu...

VIDEO

Vidim bombu, nazvao je muški glas Županijski centar 112. Bilo je to šest minuta iza ponoći. Tri minute poslije odjeknula je eksplozija. U njoj je, na autobusnoj postaji u zagrebačkom Stenjevcu, ozlijeđen V. B. (53). 

Policija je odmah zaključila da je on mogao nešto vidjeti ili znati više o postavljenoj napravi. Sud im je dao nalog za pretres stana. 

- On je zasad svjedok, nemamo osumnjičenih - rekli su u policiji. 

Eksplozija je odjeknula u zapadnom dijelu Zagreba ni 48 sati nakon eksplozije na željezničkoj pruzi. 

- Krenuli smo spavati kad se začula kratka, snažna eksplozija. Od straha sam skočila iz kreveta. Odmah sam znala o čemu je riječ zbog eksplozije koja je bila u Podsusedu. Sad me je već jako strah, bojim se šetati gradom - kaže Ornela Marijanović (28). 

'Bombe sad mogu biti posvuda'

Ona živi preko puta autobusne stanice na kojoj je bila postavljena eksplozivna naprava. Njen suprug Boris (34) dodaje da bombe sad mogu biti posvuda. 

- Naravno da nas je strah, nije ugodno kad ti bomba eksplodira pod prozorom - priznaje Boris. 

'Na stanici je bio samo jedan čovjek, glave oblivene krvlju'

I drugi susjed Domagoj Raguž (20) bio je među prvima na stanici nakon eksplozije. Živi samo 30-ak metara dalje. 

- Čuo sam jaku eksploziju i lomljenje stakla. Prvo sam pomislio da je puklo staklo na mojoj kući pa smo tri prijatelja i ja odmah potrčali van. Na stanici je bio samo čovjek, glave oblivene krvlju, nikog drugog nije bilo - kaže Domagoj. 

Građani sumnjaju da je obje eksplozije aktivirao isti čovjek

Većina stanovnika Stenjevca ovu eksploziju povezuje s onom u Podsusedu. 

- Vjerojatno netko iskazuje nezadovoljstvo. Ovdje vlada veliki strah. Radio sam noćnu i nisam bio doma, ali me je kći sva uplašena odmah nazvala - kaže Stjepan Ostrež (48). 

Policija s dugim cijevima tragala za bijelim kombijem

Policija je nakon eksplozije blokirala sve izlaze iz zapadnog dijela grada. S dugim cijevima u rukama zaustavljali su i pretraživali automobile. Tragali su za bijelim kombijem nepoznate marke. Netko im je dojavio da ga je neposredno prije eksplozije vidio na autobusnoj stanici.

Građani u panici zvali 112; Nije bilo više od jedne detonacije 

Odmah nakon eksplozije ljudi su u panici nazivali 112. Nova snažna detonacija ih je prestravila. Neki su dojavljivali da je eksplodiralo više bombi. 

Nasreću, bila je riječ samo o jednoj. No bila je toliko jaka da se čula i u drugim dijelovima Zagreba. 

Vojislavu u eksploziji lakše ozlijeđeno lice, trup i lice

Policija je nedugo nakon eksplozije zaposjela Gospodsku ulicu u Stenjevcu na broju 30 gdje su jučer u 13 sati počeli s pregledom stana Vojislava B. (53), koji je ozlijeđen u eksploziji. 

Vojislavu je u eksploziji lakše ozlijeđeno lice, trup i ruke. Prevezli su ga u KB Sestara milosrdnica. Njegovu bolničku sobu čuvali su policajci. 

Svjedok je, ali su mu pretražili stan i ispituju ga

Rano ujutro, dok je Vojislav ležao u bolnici, policija je od suda zatražila nalog za pretres njegova stana. 

Iako im je za sada samo svjedok, ispituju ga o okolnostima stradavanja: kad je, kako i zašto u vrijeme eksplozije bio na autobusnoj stanici, je li on taj koji je nazvao Centar 112 i obavijestio ih o bombi, zna li išta o eksploziji na pruzi u Susedgradu... 

>>> Sve pojedinosti nove eksplozije u Zagrebu, ozlijeđenom Vojislavu B., te što kažu stručnjaci o teroru koji je zavladao Zagrebom pročitajte u tiskanom izdanju 24sata u subotu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"