News

Komentari 23

Jedan od šefova u varaždinskoj policiji pijan izazvao sudar pa pobjegao s mjesta nesreće

Jedan od šefova u varaždinskoj policiji pijan izazvao sudar pa pobjegao s mjesta nesreće

Policajac (45) bio je van službe i s privatnim vozilom. Nakon što je u Turčinu svojim vozilom udario u vozačicu otišao je s mjesta nesreće. Pronašli su ga četiri sata kasnije

Vozačica je stajala na semaforu i čekala zeleno svjetlo za skretanje ulijevo. S desne strane iz ulice izletio je pijani vozač, udario ju bočno, a zatim otišao, kazao je čitatelj, koji se našao na mjestu nesreće u Turčinu u utorak 3. svibnja oko 15.55 sati.

Kako smo neslužbeno doznali, nesreću je skrivio policijski službenik, visokorangiran u PU varaždinskoj. Iako se udaljio s mjesta nesreće, svjedoci su uspjeli fotografirati registarske oznake vozila koje je skrivilo nesreću što je znatno pomoglo policajcima kako bi pronašli vozilo i počinitelja.

Kako su na naš upit potvrdili iz varaždinske policije, 45-godišnji policijski službenik Policijske uprave varaždinske, van službe i svojim osobnim vozilom, u Turčinu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

- Nakon prouzročene prometne nesreće, isti je napustio mjesto događaja, a da s vozačicom oštećenog osobnog vozila nije popunio Europsko izvješće o prometnoj nesreći niti ostavio svoje osobne podatke. Policijski je službenik pronađen naknadno, oko 20 sati u Varaždinskim Toplicama, kojom prilikom je obavljen očevid na vozilu te je kod istog utvrđena koncentracija alkohola od 2.31 g/kg - priopćila je PU varaždinska.

Dodaju da će po utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, Općinskom sudu podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave protiv policijskog službenika vezano uz prometni prekršaj, dok će se disciplinska odgovornost protiv istog provesti sukladno Zakonu o policiji.