Obavijesti

News

Komentari 1

Jedan policajac ubijen, dvoje kritično nakon obračuna s napadačem u Sjevernoj Dakoti

Jedan policajac ubijen, dvoje kritično nakon obračuna s napadačem u Sjevernoj Dakoti

Pucnjava se dogodila u petak popodne u prometnoj ulici u Fargu. Istraga je u tijeku, pa policija nije dala informacije o mogućem motivu ili okolnostima koje su dovele do pucnjave

VIDEO

Jedan je policijski službenik smrtno stradao dok su dvojica teško ozlijeđena u pucnjavi koja se u petak dogodila u Fargu u Sjevernoj Dakoti. Policija je izvijestila kako je osumnjičeni ubijen, prenosi Associated Press.

Pucnjava se dogodila nešto prije 15 sati u prometnoj ulici. Više je svjedoka izjavilo kako je muškarac počeo pucati na policijske službenike prije nego što ga je drugi policajac ustrijelio. Policija je u petak popodne izvijestila kako je tijekom ove pucnjave teško ranjen i jedan civil. 

Motiv još uvijek nepoznat

Policija nije dala informacije o mogućem motivu ili okolnostima koje su dovele do pucnjave. Identitet ubijenog policajca, kao i osumnjičenog, još nije poznat dok se ne obavijeste njihove obitelji. Policijska uprava Farga rekla je da je istraga još u tijeku. 

- Iskreno molimo za vaše strpljenje i razumijevanje dok Policijska uprava Farga radi na ovom incidentu - rekao je u petak navečer Gregg Schildberger, glavni službenik za komunikacije Farga.

Rekao je kako će više detalja biti poznato na konferenciji za novinare koja će se održati u subotu u 15:30 u Gradskoj vijećnici Farga.   

- Svima nam je zaista teško. Objavljujemo što možemo više informacija u ovom trenutku - rekao je Schildberger.

- Cijenimo sve poruke koje smo dobili od zajednice u znak potpore za naše policajce - dodao je Schildberger. Glasnogovornik Medicinskog centra Sanford Fargo Paul Heinert je putem emaila rekao da je "bolnica zaprimila pacijenta iz pucnjave u Fargu", ali da će o njegovom stanju izvijestiti policija. 

Čuli se pucnjevi

Policija je rekla kako nema poznate opasnosti za javnost, ali nakon pucnjave su osigurali stambeno područje od oko 3.2 km i evakuirali stanovnike dok ne prikupe dokaze povezane s pucnjavom. 

Svjedoci govore kako su vidjeli i čuli pucnjeve u tom području. Shannon Nichole je za Radio KFGO rekla kako je u to vrijeme vozila u blizini.

- Vidjela sam da se promet zaustavio i čim sam se odvezla počela je pucnjava te sam ugledala policajca kako pada - rekla je Nichole.

- Aktivirao mi se zračni jastuk u automobilu te je metak prošao kroz vozačeva vrata - ispričala je Nichole. Muškarac ju je zgrabio i rekao da moraju otići s tog područja.

Chenoa Peterson je rekla kako se vozila s 22-godišnjom kćeri kada je muškarac izvadio pištolj  i počeo pucati na policiju.

- Nastavio je ciljati i samo sam čula ispaljivanje metaka. Pomislila sam 'Bože moj, pa on puca' - rekla je Chenoa za Associated Press. Ona se željela zaustaviti i pomoći, ali je kćer uvjerila da odu.

- Čudno je znati da smo došli samo 10 sekundi ranije, mi smo mogle sudjelovati u pucnjavi - rekla je. 

Kamere zabilježile zvuk pucnjave

Bo Thi je radila sama u salonu za nokte u blizini mjesta pucnjave, kad je čula zvuk nalik na vatromet ili motocikl. Rekla je kako joj uopće nije palo na pamet da bi mogla biti riječ o pucnjavi. 

Nadzorne videokamere stanovnice Farga Allison Carlson zabilježile su brzi zvuk pucnjave.

Glavni državni odvjetnik Sjeverne Dakote Drew Wrigley je rekao da Državni ured za kriminalističke istrage radi sa saveznom, državnom i lokalnom policijom na ovom slučaju, ali nije dao nikakve detalje o događaju. 

Policija i druge agencije u regiji objavile su na Facebooku svoju podršku za policiju u Fargu.

- Mislimo na našu braću i sestre u Fargu - napisali su iz Bratskog policijskog reda Sjeverne Dakote.

Vatrogasna postrojba Glenwood u Minnesoti je objavila kako "mole da se upale plava svjetla i na taj način pokaže potpora ne samo lokalnoj policiji, već i svima onima koji su pogođeni tih događajem".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela