Obavijesti

News

Komentari 9

'Jednome od trojice radnika Čistoće jutros je bilo jako loše, kolege su ga morali pridržavati'

'Jednome od trojice radnika Čistoće jutros je bilo jako loše, kolege su ga morali pridržavati'

Tri otkaza prema radnicima putuju poštom, postoji mogućnost da uprava promijeni odluku, i izreče im samo opomenu, vjeruju upućeni. Radniku je jutros bilo loše, pozlilo mu je, kolege su mu davale i tablete za smirenje

VIDEO

Kako neslužbeno doznajemo u Čistoći, jednome od troje radnika Čistoće, za koje je započeo postupak otkaza, jutros je bilo psihički loše i pozlilo mu je, kolege su mu davale tablete za smirenje i morale ga držati da se ne sruši. Kasnije je, kako se može čuti, otišao na hitnu tako da nije bio s ostalih dvoje kolega na razgovoru u upravi tvrtke.

Kažu da je pod ogromnim stresom, kao i ostala dvojica. Otkaz im putuje poštom, još ga nisu službeno zaprimili. Troje radnika prema kojima je krenuo otkaz bili su na jutrošnjem prosvjedu. 

- Pod užasnim su stresom, kolegu smo morali pridržavati, nije mogao stajati na nogama. A za što? Za neutvrđeni prekršaj. Plaća tom kolegi je 4.800 kuna, kazao nam je izvor u Čistoći. 

Zagreb: Polusatni  prosvjed radnika Čistoće


Postoji, međutim, opcija da uprava otkaze povuče, doznajemo. Kad dobiju otkaze, radnici će moći podnijeti zahtjev za zaštitu prava, a onda će uprava po tome moći postupiti. Upućeni misle da ima prostora da uprava promijeni odluku.

Jutrošnji prosvjed nisu organizirali sindikati nego su se radnici spontano okupili preko grupe na društvenim mrežama.  Osim što su došli prosvjedovati protiv tri otkaza, strah ih je da, ako ovo troje dobije otkaz, na istom  udaru može biti svatko od njih.  Radnici i sindikati misle, naime, da trojica kolega nije napravila ništa mimo pravila nego da su se morali snaći kako bi obavili svoj posao. Pravdaju ih da su morali upotrijebiti praznu kantu za miješani otpad kako bi u nju pokupili plastiku sa poda, i ubacili ju u kamion predviđen za plastiku. Bez kante se, dodaju, hidraulika kamiona ne može pokrenuti, a nekako su to morali učiniti.

- Zato se radnici sad solidariziraju s trojicom. Čeka se što će poslodavac napraviti. Treba vidjeti kako će postupiti, kaže nam izvor u Čistoći. Otkazi su, dakle, napisani, putuju prema radnicima, a kad ih dobiju i potpišu primitak, počinje rok od 15 dana tijekom kojih mogu zatražiti zaštitu prava i prigovoriti otkazu, odnosno navesti razloge zašto misle da on nije opravdan. Poslodavac se, kad to zaprimi, može odlučiti za neku drugu mjeru, primjerice opomenu.

Upućeni kažu kako uprava još ne shvaća situaciju - zaposlene, sve ostale, neće moći dobiti natrag na posao, dok ovu trojicu ne vrate na njihova radna mjesta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa