Obavijesti

News

Komentari 118

'Jedva čekam maknuti Bandića. Ova vlada neće dugo trajati...'

'Jedva čekam maknuti Bandića. Ova vlada neće dugo trajati...'
2

Na pitanje što će napraviti s mandatom u Gradskoj skupštini, Tomašević odgovara da će ostati u njoj, posebno jer će u Saboru raditi na novom Zakonu o obnovi Zagreba i okolice, da bude, kako kaže, bolji i brži

VIDEO

Čelnik koalicije Možemo Tomislav Tomašević za Večernji je prije objave službenih rezultata pričao o tome kako je njihova platforma čvrsta i stabilna, ne kao neki drugi oporbeni klubovi. Takvi će, napominje, biti i u Saboru.

- Mi smo i u Skupštini Grada Zagreba bili u vrlo sličnu sastavu, s četiri zastupnika, i ostali smo i dalje na četiri zastupnika, dok su se drugi oporbeni klubovi raspadali. Možda doista i dođe do nekih spajanja stranaka radi još bolje sinergije - poručio je.

Tomašević: 'HDZ gubi europske prijatelje, pa vide da je pola Vlade otišlo zbog korupcije'
Tomašević: 'HDZ gubi europske prijatelje, pa vide da je pola Vlade otišlo zbog korupcije'

Pričao je i o 'crnilu koje se nadvilo nad Hrvatskom' i objasnio kako se Restart koalicija nije dovoljno borila protiv jačanja krajnje desnice. Ipak, napominje kako će upravo Možemo ugasiti 'taj mrak'.

- Bilo koju Vladu koja se sad formira očekuju golemi izazovi i mi ćemo biti konstruktivna oporba, ali žestoka. Na svaku aferu triput ćemo vratiti HDZ-u i bit ćemo u niskom startu za iduće nacionalne izbore za koje vjerujem da će biti prijevremeni. Ne vjerujem da će ova Vlada, sa svim ovim izazovima i znajući kako HDZ funkcionira iznutra i koliko će afera isplivati, dočekati kraj mandata - uvjeren je Tomašević.

Na pitanje što će napraviti s mandatom u Gradskoj skupštini, Tomašević odgovara da će ostati u njoj, posebno jer će u Saboru raditi na novom Zakonu o obnovi Zagreba i okolice, da bude, kako kaže, bolji i brži.

- A onda se idem pripremati za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba i tada stavljam saborski mandat u mirovanje, kad krenem u taj finalni okršaj s Milanom Bandićem. Vjerujem da ćemo ga nakon 20 godina konačno maknuti.

Na pitanje je li upravo on potencijalni materijal za premijersku funkciju jednog dana, Tomašević prekida.

- Polako. Korak po korak. Prvi je korak maknuti Bandića, nadam se da ćemo ga upravo mi maknuti s vlasti. A moja ambicija jest biti gradonačelnik Zagreba - poručio je.

Kazao je da će svoju političku borbu graditi na temama socijalne pravde i smanjenja društvenih nejednakosti, boljih uvjeta rada za sve ljude koji žive od rada, ekološke održivosti. 

Tomašević: Zagreb je ruševina, premijeru bitniji interesi HDZ-a
Tomašević: Zagreb je ruševina, premijeru bitniji interesi HDZ-a

- Veća demokratizacija društva; da se ograniči broj mandata lokalnih čelnika na uzastopna maksimalno dva. I sam sam spreman na to; nitko ne bi trebao biti gradonačelnik više od dva mandata. Ali i da se omoguće lokalni referendumi, vrati veća moć skupštinama i gradskim vijećima te svakako borbi protiv korupcije, rodnoj ravnopravnosti, pravima žena - rekao je Tomašević.

Šef platforme Možemo prisjetio se borbe protiv korupcije koju  je počeo na Cvjetnom trgu kada su ga nosili i u 'maricu'.

- Većinu ljudi na ovim listama više puta uhitio je tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Borili smo se protiv tog projekta i htjeli pokazati sistemsku korupciju u Zagrebu, na primjeru Cvjetnog prolaza. I vidimo kako nam pravosuđe funkcionira; isti taj investitor, unatoč tome što je osuđen na gotovo pet godina zatvora, ispija na špici kavice, a kaže da ne može u zatvor jer je na liječenju. Tako da ćemo se baviti i – reformom pravosuđa - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"