Obavijesti

News

Komentari 314

Jeftinija radna snaga: Hrvati oduzeli poslove Kanađanima

Jeftinija radna snaga: Hrvati oduzeli poslove Kanađanima
2

Otpustili Kanađane: Naftna tvrtka otpustila je 65 metalaca i zaposlila naše ljude, koji rade za trećinu satnice. To je odmah polučilo gnjev sindikalaca i političara

VIDEO

Pozvali su dečke u ured. Rekli su im da odlaze. Na izlazu su doslovno prošli kraj radnika koji su ih došli zamijeniti, izjavio je predsjednik Federacije radništva iz Alberte Gil McGowan.

On je podignuo prašinu oko zapošljavanja hrvatskih radnika na naftnom polju u Edmontonu. Kanadska tvrtka Kearl Oil Sands zaposlila je 65 Hrvata koji su došli raditi za 18 kanadskih dolara na sat. To je upola manja satnica nego za Kanađane. No trebali su raditi poslove za koje nije bilo zainteresiranih radnika u toj zemlji. 

Na kraju su dobili tuđe poslove, a kanadski radnici su dobili otkaze, očito zato što su Hrvati jeftiniji. McGowam je rekao da su otkaze dobili u utorak. 

To je odmah polučilo gnjev sindikalaca, radnih organizacija i pojedinih političara. Kompanija se do petka ipak predomislila i priopćila da će Kanađane vratiti na posao. Još se ne zna što će biti s hrvatskim radnicima. 

Cijela priča toliko je digla prašine da se njome bavi i federalno ministarstvo rada. Naime, po tamošnjim zakonima, tvrtke ne smiju zaposliti strance prije nego što posao ponude Kanađanima. Kad i zaposle stranca, on ne smije mijenjati posao dvije godine niti smije dobiti promaknuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...