News

Komentari 114

Johnny Štulić se protivi novoj odluci: Ne želim biti dio lektire

Johnny Štulić se protivi novoj odluci: Ne želim biti dio lektire

Glazbenik Branimir Štulić protivi se odluci da njegove pjesme, prema novim kurikulumima, uđu u srednjoškolske udžbenike: 'Ne volim škole i protivim se kićenju tuđim perjem'

Ti uradci nisu pjesništvo. Ne volim škole i protivim se kićenju tuđim perjem, rekao je frontmen grupe Azra komentiravši činjenicu da će njegove pjesme od jeseni srednjoškolci moći čitati u sklopu lektire.

Štulićeva poezija našla se na otvorenom popisu s kojeg profesor hrvatskog jezika, prema svojim profesionalnim kriterijima, sam može izabrati tekstove koji će u nastavi obrađivati.

Jokić: To ne želim komentirati

Tako se Štulić, jedna od rock legendi zagrebačkog novog vala, našao uz bok autora čija se djela u sklopu nastavnog plana i programa hrvatskog jezika godinama obrađuju. No to ga nije previše oduševilo. 

- Negodovanje gospodina Branimira Štulića ne želim komentirati - kratko je rekao Boris Jokić, voditelj ekspertne radne skupine koja je radila na novim školskim kurikulumima.

Pri predlaganju naslova za lektiru u obzir su uzimali različitost književnih razdoblja, te djela iz nacionalne i svjetske književnosti kako bi učenicima omogućili raznolika kulturna i čitateljska iskustva.

Najčitaniji članci