Obavijesti

News

Komentari 63

Johnson proveo noć u bolnici, Trump kaže da moli za njega

Johnson proveo noć u bolnici, Trump kaže da moli za njega
1

Boris Johnson u petak je otkrio kako i nakon sedam dana izolacije ima temperaturu. Od nedjelje je u bolnici, a stručnjaci kažu da postoji rizik od upale pluća kada temperatura traje više od 7 dana

VIDEO

Britanski premijer Boris Johnson prenoćio je u londonskoj bolnici zbog zaraze korona virusom, piše Daily mail.  

Boris Johnson hospitaliziran zbog korone: 'Na oprezu smo'
Boris Johnson hospitaliziran zbog korone: 'Na oprezu smo'

Naime, Johnson se prije 10 dana testirao i test mu je bio pozitivan. Na Twitteru je još u petak otkrio kako i nakon sedam dana izolacije pati od visoke temperature, a smatra se da je groznica ostala sve do jučerašnjeg priznanja o odlasku u bolnicu. 

Stručnjaci kažu da postoji rizik od upale pluća kada temperatura traje više od tjedan dana.

 

Kažu da je g. Johnson bio podvrgnut liječenju kisikom, s tvrdnjama da je 'riskirao svoje zdravlje' održavajući konstantni rad u izolaciji. Jedan zastupnik izjavio je da Johnson previše voli oponašati svog heroja Winstona Churchilla i da bi se trebao odmoriti.

Downing Street inzistira na tome da premijer i dalje kontrolira odgovor vlade, iako je ostao u bolnici bez jasnog vremenskog okvira za otpuštanje.

Donald Trump poželio je Borisu Johnsonu dobro u borbi s korona virusom te rekao kako svi "Amerikanci se mole za njega".

Naglasili su da je premijer primljen kako bi se podvrgao testovima iz predostrožnosti, po savjetu svog liječnika, jer se smrtnost u UK-u od korona virusa popela za 621 na 4.934, a infekcije porasle za 5.903 na 47.806.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Britanski ustav ne daje jasan odgovor na pitanje koje su si postavili mnogi Britanci. Što će se dogoditi ako premijer Boris Johnson, koji je hospitaliziran jer mu se ne povlače simptomi korona virusa, ne bude mogao nastaviti voditi zemlju?

Johnson je rekao da može nastaviti raditi u samoizolaciji u rezidenciji u Downing Streetu, kao i ministar zdravstva Matt Hancock, također pozitivan na korona virus. 

Oboljela su dvojica ključnih britanskih lidera u borbi protiv pandemije pa se dovodi u pitanje funkcioniranje vlade bez njih u vrijeme globalne krize. 

Ustav, nespretna kolekcija ponekad drevnih i oprečnih presedana, ne nudi jasan i formalni "plan B" ili scenarij sukcesije, navode stručnjaci. 

- Nismo još bili u ovakvoj situaciji, nismo morali o tome razmišljati ranije - rekla je za Reuters Catherine Haddon iz Instituta za vladu. 

'Ovo će biti najtužniji tjedan u životu većine Amerikanaca'
'Ovo će biti najtužniji tjedan u životu većine Amerikanaca'

Dok u SAD-u predsjednika može zamijeniti potpredsjednik, u Velikoj Britaniji nema formalnog zamjenika premijera koji bi preuzeo tu funkciju. 

No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti ministar vanjskih poslova Dominic Raab ako bude potrebno. 

"Premijer ima ovlasti delegirati odgovornost bilo kojem svojem ministru, ali zasad je on premijer, a sljedeći na redu je ministar vanjskih poslova", rekao je glasnogovornik. 

U lipnju 1953., tadašnji premijer Winston Churchill pretrpio je moždani udar. Taj događaj se držao u tajnosti, a ni svi ministri nisu bili s time upoznati. 

Liječnici su bili iznenađenim njegovim brzim oporavkom. Dva mjeseca nakon moždanog udara vratio se u Downing Street i nastavio voditi kabinet. 

Apel australskih medicinara: Nismo gladni, dajte nam maske
Apel australskih medicinara: Nismo gladni, dajte nam maske

Tony Blair je dvaput podvrgnut operaciji srca dok je bio premijer ranih 2000-ih. Oba puta se već nakon nekoliko dana vratio na posao. 

Da nije mogao obavljati dužnost, mijenjao bi ga njegov zamjenik John Prescott sve do izbora novog vođe, rekli su dužnosnici. 

Ne tvrdi se da Johnson nije sposoban obavljati svoju dužnost. Britanski premijer nastavio je voditi vladu putem telekonferencija nakon što mu je dijagnosticiran koronavirus. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa