Obavijesti

News

Komentari 3

Johnsona napustio i brat: Jo je dao ostavku kao državni tajnik

Johnsona napustio i brat: Jo je dao ostavku kao državni tajnik
1

Njegova iznenadna ostavka uslijedila je nekoliko dana nakon što je premijer izbacio 21 zastupnika iz redova konzervativaca jer u parlamentu nisu podržali njegovu strategiju o Brexitu

Joseph Johnson (47), zvani Jo, mlađi brat britanskog premijera Borisa Johnsona, podnio je u četvrtak ostavku kao državni tajnik u odjelima za poslovanje i obrazovanje, a također će predati i zastupnički mandat, navodeći kao objašnjenje sukob između odanosti obitelji i nacionalnim interesima.

Njegova iznenadna ostavka uslijedila je nekoliko dana nakon što je premijer izbacio 21 zastupnika iz redova konzervativaca jer u parlamentu nisu podržali njegovu strategiju o Brexitu.

Jo Johnson svojevremeno je podržavao drugi referendum o izlasku Britanije iz EU-a, ali je prihvatio ponuđeni posao u vladi nakon što mu je brat postao premijer.

- Bila mi je čast devet godina služiti kao državni tajnik u mandatima troje premijera. Posljednjih sam tjedana bio rastrgan između odanosti obitelji i nacionalnih interesa - vrijeme je da drugi preuzmu moje uloge kao zastupnika i ministra, napisao je Jo Johnson na Twitteru.

Jo Johnson je nekadašnji novinar Financial Times, a cijela obitelj Johnson ima različita stajališta o Brexitu. Sestra Rachel mu se oštro protivi, a otac Stanley je bivši dužnosnik Europske komisije i uvjereni eurofil.

Pokretanje videa ...