Obavijesti

News

Komentari 5

Još kao mali dječak Obama je htio postati premijer Indonezije

Još kao mali dječak Obama je htio postati premijer Indonezije
5

Autorica biografije o majci Baracka Obame piše da je njegova majka bila uvjerena da će njen sin postati važan. Umrla je prije nego je Barack postao predsjednik

VIDEO

U biografiji majke američkog predsjednika Baracka Obame piše kako je on još kao dječak imao velike ambicije. Sa samo devet godina odlučan je bio u tome da postane premijer Indonezije. Autorica biografije Janny Scott piše kako je malog 'Barryja' majka uvijek tjerala naprijed i tražila od njega samo najbolje rezultate u svemu. 

- Bilo je jasno da je Ann bila uvjerena kako će njezin maleni Barack postati veliki čovjek. Uvijek bi isticala njegovu inteligenciju i snalažljivost te hrabrost - piše u knjizi.

Autorici biografije o Obaminoj majci njezin je prijatelji sa Havaja rekao kako mu je Ann jednom prilikom rekla da 'njezin sin može učiniti sve što poželi pa čak i postati predsjednik SAD-a'.

Kao dječak i tinejdžer Obama je živio na Havajima i u Indoneziji. Kako potječe iz miješanog braka kolege su ga vrlo često vrijeđali zbog boje kože. Rasistički ispadi nisu pokolebali mladog Obamu. Stanley Ann Durham preminula je u 52. godini nikada ne saznavši što je postao njezin sin Barack. Dijelove knjige o životu Obamine majke prenio je britanski Daily Mail.

Obama se 'rugao' Zuckerbergovom stilu oblačenja

Predsjednik SAD-a posjetio je u srijedu sjedište Facebooka. 

- Mrzim pričati priče o Marku, rekao je Barack Obama misleći na Marka Zuckerberga (26), izvršnog direktora Facebooka. Ipak je nastavio prepričavati večeru sa Zuckerbergom i drugim poduzetnicima iz veljače. Zuckerberg je sjeo s desne strane Obami.

- Ja sam taj koji je natjerao Marka da obuče sako i kravatu, rekao je Obama šaleći se na račun stila Zuckerberga koji se obično pojavljuje u običnim majicama kratkih rukava ili s kapuljačom.

- Negdje oko pola večere, počeo se malo znojiti. Bilo mu je jako neugodno. Pomogao sam mu da skine sako. U biti, ako hoćeš Mark, možemo skinuti sakoe, rekao je Obama i skinuo svoj sako, a Zuckerberg ga je slijedio. CNN-ovi novinari uočili su da je Zuckerberg, unatoč sakou, košulji i kravati, na nogama imao tenisice. Zuckerberg je 'težak' oko 13.5 milijardi dolara što je Obama iskoristio da pogura svoju politiku.

- Ljudi poput mene i tebe Mark, trebali bi plaćati više poreze. Znam da je to tebi u redu, rekao je Obama.  Na kraju sastanka Zuckerberg je Obami poklonio običnu majicu kratkih rukava s logom Facebooka i rekao:

- U slučaju da se, iz nekog razloga, poželite oblačiti poput mene, rekao je Zuckerberg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...