News

Komentari 11

'Još nema odluke': HUP traži da Aladrović hitno donese odluku o mjerama za potpore i u svibnju

'Još nema odluke': HUP traži da Aladrović hitno donese odluku o mjerama za  potpore i u svibnju

U HUP-u naglašavaju da još nedostaje službena potvrda da se mjere pomoći gospodarstvu nastavljaju i u svibnju te koji je plan provedbe mjera pomoći gospodarstvu nakon toga

Iz Hrvatske udruge poslodavaca oglasili su se u petak priopćenjem u kojem navode da su dopisom upućenim ministru Aladroviću zatražili hitno donošenje odluka o nastavku potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj. 

- Na ranijim sastancima socijalnih partnera rečeno je da će ovisno o epidemiološkom stanju mjere biti produžene i za svibanj o čemu će se donijeti naknadna odluka, no iako je tijekom travnja epidemiološka situacija znatno pogoršana i izgledno je da će se negativan utjecaj na poslovanje nastaviti i u nadolazećem razdoblju, takva odluka još uvijek nije donesena čime su poslodavci dovedeni u neizvjesnu poslovnu situaciju - navode iz HUP-a.

- Ugostiteljima, trgovcima i drugim poduzetnicima je rad u pojedinim županijama obustavljen i ne znaju hoće li (i u kojem obujmu) od 1. svibnja moći/smjeti raditi. S druge strane, čak i ako im se omogući (djelomičan) rad, svakako će biti potrebno još neko vrijeme nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta jer je općenito epidemiološko stanje u svim zemljama EU teško i neizvjesno te se i nadalje ne zna kada će započeti i biti omogućeno pokretanje turističkih putovanja - izjavio je Damir Zorić, glavni direktor HUP-a

U HUP-u naglašavaju da još nedostaje službena potvrda da se mjere pomoći gospodarstvu nastavljaju i u svibnju te koji je plan provedbe mjera pomoći gospodarstvu nakon toga. Ističu i da opetovano donošenje odluka iz mjeseca u mjesec u zadnji čas poslodavcima otežava poslovanje u ionako teškim i neizvjesnim uvjetima.

Najčitaniji članci