Obavijesti

News

Komentari 26

Još stotinjak radnika Coninga u štrajku, upravu prijavili DO-u

Još stotinjak radnika Coninga u štrajku, upravu prijavili DO-u
3

Kao i u četvrtak, kad su Coningovci započeli sa štrajkom, Čačić je ponovo u utorak viđen kako izlazi iz teretane nasuprot tvrtke, baš u vrijeme postupka mirenja

VIDEO

Od utorka će u štrajk stupiti još stotinjak zaposlenika iz Coningove grupacije te se tako pridružiti 22 radnika Coning d.d.-a koji su u štrajku od četvrtka. Postupak mirenja je u ponedjeljak ujutro bio neuspješan, kažu članovi štrajkačkog odbora. Naime, radnicima nije isplaćeno posljednjih sedam plaća, naknade za prijevoz, dnevnice i terenski dodatci, a porezi i doprinosi im nisu uplaćeni od 2010. godine.  

- U štrajk će stupiti i zaposlenici tvrtki Congama, Coneco i Coning Ecogradnja. Tražili smo isplatu šest plaća, a oni nisu ponudili isplatu nijedne. Također, zbog kršenja zakona o radu i netransparentnog poslovanja poslali smo DORH-u prijavu protiv Uprave i Nadzornog odbora tvrtke - rekao je sindikalni povjerenik Srećko Vidaček. Dodao je da je Uprava bila jako iznenađena štrajkom radnika, posebice onih koji su šutke radili u tvrtki punih 30 godina. 

Kao i u četvrtak, kad su Coningovci započeli sa štrajkom, Čačić je ponovo u utorak viđen kako izlazi iz teretane nasuprot tvrtke, baš u vrijeme održavanja postupka mirenja između radnika i Uprave.

Iako je u ponedjeljak Večernji list doznao da je Čačić posjetio tvrtku i sastao se s Upravom, zaposlenike u štrajku nitko o tome nije obavijestio. Ipak, Vidaček je rekao da se nadao da je razlog sastanka rješenje problema radnika. 

- Komunikacije između Uprave i zaposlenika, odnosno stručnih službi unutar tvrtke koje bi neke stvari morale znati, nema već jako dugo. Sve se radi poskrivećki, s "figom u džepu" - kaže Božena Puček iz štrajkačkog odbora. 

- Uprava se nije udostojila poslati niti priopćenje za javnost. Smatramo da je i to primjer nedostatka poštovanja prema radnicima - dodala je Puček. 

Trenutno su u Coningu i poreznici.

- Oni rade svoj posao, a zaposlenici su uvjereni da će ga obaviti savjesno i dobro - dodala je Vesna Sekulić Modrić iz štrajkačkog odbora. Zaposlenici ne vjeruju u uspjeh predstečajne nagodbe. 

- Stečaj je jedini izlaz i jedini način da zaposlenici dobiju barem dio neisplaćenih plaća.  Sadašnja situacija zaista nema smisla. Svi mi želimo raditi, ali iz etičkih razloga moramo reći „dosta!“. Biti plaćen za svoj rad paradigma je u cijelom svijetu - zaključila je Sekulić Modrić.   


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava