Obavijesti

News

Komentari 100

Još su prošle godine znali da se Mladić skriva u tom selu!

Još su prošle godine znali da se Mladić skriva u tom selu!
5

U travnju 2010. glavni urednik sarajevskog tjednika Slobodna Bosna, Senad Avdić, objavio je da se ratni zločinac skriva kraj Zrenjanina. Vidjeli su ga na farmi krava

VIDEO

Senad Avdić, glavni urednik sarajevskog tjednika Slobodna Bosna, u travnju prošle godine objavio je članak o mjestu i drugim okolnostima Mladićeva skrivanja koji se, kako danas znamo, pokazao zapanjujuće točnim. Mladićev oronuli izgled, opis iz kojega je bilo vidljivo da se nije maskirao, pustio bradu ili učinio štogod slično, potpuno odgovaraju prizoru zločinca kojeg smo vidjeli.

Slobodna Bosna pisala je, pozivajući se na izvore iz jedne sigurnosne službe, da je Mladić viđen na farmi krava Beograd pokraj Zrenjanina. Predstavnici farme to su opovrgnuli. No vjerojatno se Mladić manje-više slobodno kretao po okolici jer je, između ostalog, viđan i na gradilištima. Podatke nam je, kaže Avdić za 24sata, dao jedan “insajder” koji ga je tamo vidio. Pouzdano znam da je riječ o krimosu koji je prodavao informacije i našim i srpskim službama. On je informaciju s fotografijom ponudio srpskoj tajnoj službi očekujući nagradu od pet milijuna dolara. No oni su bili spremni dati puno manje. Tad je sve što je imao dostavio Haagu.

Avdić kaže da su mu izvori na koje se oslanjao potvrdili da je informator pouzdan jer je već nekoliko puta, uvijek za novac, predstavnike Haaga vodio do masovnih grobnica i nikad nije pogriješio.

Pitanje je zašto Haag nije ranije reagirao. Slobodna Bosna napisala je i da je Mladić zbog bolesti posjećivao jednu bolnicu u Beogradu, ali je provjera pokazala da ona već nekoliko godina ne radi. No informator je vjerojatno namjerno plasirao i neke lažne podatke, očekujući novac.

Slobodna Bosna 2010.: On je smršavio, oronuo, živi na farmi kod Zrenjanina

Sarajevski je tjednik tvrdio da Mladić, fizički oronuo i ostario, na farmi kraj Zrenjanina uzgaja krave. Teške depresije liječio je manijakalnim radom. Prije nekoliko godina, pišu, u okolini Valjeva kupio je jedan proplanak. Ondje je svaki dan sa svojim šefom osiguranja čupao bagreme i raslinje. Zatim se počeo baviti pčelama.

>>> Detalje o slučaju Mladić pratite ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca