Obavijesti

News

Komentari 506

Josip Bozanić o Dajli: Papu su napali nevjerojatnom mržnjom

Josip Bozanić o Dajli: Papu su napali nevjerojatnom mržnjom
13

Kardinal nije izravno govorio o Dajli no vjernike je pozvao da mole za Svetog Oca, koji je od dijela hrvatske javnosti doživio bezobzirne napade i očitovanje mržnje

VIDEO

U Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, pred oko 40.000 vjernika, centralnu misu, povodom blagdana Velike Gospe, predvodio je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić. 

U svojoj homiliji između ostalog je istaknuo da je i danas Crkva u Hrvatskoj pozvana na jedinstvo kako bi se suočila sa izazovima u promijenjenom društvenom okruženju, ta da ih na tom putu ne smiju pokolebati nikakve prijetnje i nikakvi sebični interesi jer temelj Crkve nije nekakva materijalna i propadljiva stvarnost, nego sam Bog, te nastavio:

- Tijekom naše povijesti nije nedostajalo bolnih trenutaka, niti smo lišeni kušnja i trpljenja. Nije nam nepoznato da svako vrijeme za Crkvu donosi neki novi oblik starih izazova. Posljednjih smo tjedana u Hrvatskoj kao Crkva izvrgnuti valu izražavanja mišljenja, zauzimanja stavova, unošenja pomutnje i nezdravih odnosa. Na nama ja da se sa svime suočavamo vjernički, u duhu Isusa Krista. Pozivam vas stoga da molimo za Crkvu, za naše jedinstvo i zajedništvo, a osobito ovih dana molimo za Svetog Oca, koji je od dijela hrvatske javnosti doživio uistinu bezobzirne napade i nevjerojatno očitovanje mržnje. Pozvani smo moliti zadovoljštinu za nanesene uvrede prije svega Bogu ali i Crkvi i Svetom Ocu - rekao je Bozanić.

U Mariji Bistrici manje ljudi nego lani

U Mariji Bistrici okupilo se manje vjernika nego proteklih godina, a nije se pojavio niti nitko iz državnog vrha. Okupljenim vjernicima nakon misa na okolnim štandovima nudilo se pravo šarenilo svih mogućih igračaka i suvenira.

Kosor na svečanoj misi na Trsatu

Kao i svake godine na današnji dan kod Svetišta Majke Božje Trsatske tradicionalno se okuplja veliki broj vjernika. Velu Gospu, jedan od najvećih crkvenih blagdana, mnoštvo hodočasnika slavi uz cjelodnevne mise predvođene mons. dr. Ivanom Devčićem i svećenicima Riječke nadbiskupije. Ove godine na svečanom slavlju u Rijeci bila je i premijerka Jadranka Kosor. 

Kod Kapele zavjetnih darova, ispred kipa Majke Božje, vjernici pale svijeće dok mnogi strpljivo u redu čekaju ispovijed u Perivoju Gospe Trsatske. Cijeli Trsat vrvi tisućama posjetitelja koji, osim u molitvi, vrijeme provode u kupnji vjerskih ornamenata, domaćih delicija, slatkiša, odjeće, obuće, torbi te kućnih ljubimaca. 

Ceste prema Trsatu su zatvorene još od 6 sati ujutro i tako će biti do 22 sata za sva vozila osim autobusa, taksija te vozila osoba s invaliditetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 506
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...