Obavijesti

News

Komentari 140

Josip: Imam 91 godinu, vozim 63 i nikad nisam imao sudar

Josip: Imam 91 godinu, vozim 63 i nikad nisam imao sudar
3

Najstariji slavonski vozač: Valpovčanin koji je karijeru počeo kao kočijaš mogao bi biti uzor mnogim vozačima jer nikada nije ni ogrebao Fiću kojeg ne vozi po kiši

VIDEO

Josipu Ivoševiću (91) iz Valpova nedavno su, unatoč poznim godinama, produžili vozačku dozvolu na još dvije godine.

Simpatični Valpovčanin ne skriva ponos, jer - “dozvola je od EU”!

Najstariji slavonski vozač sada može bezbrižno sjesti u svog izvanredno očuvanog Fiću starog 35 godina s kojim je dosad prošao 84.100 kilometara.

"Prije se vozilo opreznije"

- Prije sam znao otići Fićom i do Trsta, sad ga uglavnom koristim za lokalne vožnje, kaže Josip koji u svom 63 godine dugom vozačkom stažu nikada nije imao ni najmanji prometni prekršaj ili nesreću. Kaže, nekad su ceste bile makadamske, “vozilo se opreznije i ne tako brzo kao sada, a i malo me sreća pomazila”!

Vozački položio da može traktorom izaći na cestu

Vozačku karijeru je počeo kao kočijaš, a vozački ispit je “na nekom Opelu” položio 1952. godine. I to da bi mogao traktorom izaći na cestu! S obzirom na stanje cesta po kojima se tada vozilo, ali i na stanje auta koji su se tada vozili, a koji su bili stari i derutni, mi smo se u našoj obuci morali pripremati i za zvanje automehaničara. Ako bi nam auto kojim slučajem negdje stao, morali smo ga sami znati popraviti i pripremiti za nastavak vožnje, priča Josip. Prvi auto mu je bio Opel Adam, kojeg i danas pamti “po četvrtastom krovu”. Opel Adama je naslijedio Opel Kapiten pa Fiat pa NSU 1300 pa Fiat 125 Special... O svom Fići boje vanilije Josip se osobno brine.

Fiću drži u garaži

- Držim ga u garaži. Nikad se on nije bespotrebno smočio na kiši! S druge strane, za nekoga tko se razumije u automehaniku Fićo je vrlo jednostavan i nezahtjevan auto za održavanje. Kad sve to zbrojite, onda vam mora biti jasno zašto on još uvijek pali od prve. Ne bih ga nikada mijenjao za neki moderniji automobil - priča Josip, kojeg se u Valpovu često može vidjeti kako sa suprugom Martom (89) u Fići ide u trgovački centar... Josip i Marta imaju dvojicu sinova, četvero unučadi i petero praunučadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...