Obavijesti

News

Komentari 5

Josip je bez razmišljanja iz goruće kuće izvukao staricu

Josip je bez razmišljanja iz goruće kuće izvukao staricu
1

Hrabri Josip (79) pokazao je kako čovjek može biti heroj i u poznijim godinama te da za dobra i humana djela nije važno biti okretan mladić u naponu snage

VIDEO

Kuću Marice Dujić (89) iz Razvođa kraj Drniša udario je grom. Zapalio se krov, a teško pokretna starica drijemala je u prizemlju čekajući da joj susjedi donesu kruh i mlijeko.

- Krenuo sam niže u selo po kruh i mlijeko i u nosu osjetio miris paljevine. Nisam mogao znati da se zapalila kuća, ali neposredno prije toga čuo sam grom i vidio da je nestalo struje. Ubrzo sam vidio da gori Maričina kuća - priča Josip Dujić Žitar.

- Znala sam da kuća gori, ali nisam mogla stati na noge. Već sam zbog dima teško disala i mislila sam da je gotovo, kad eto moga Josipa. Uzeo me u naručje i izašao. Posjeo me na kauč i krenuo spašavati što se spasiti dalo - ispričala nam je Marica, koja se svega sjeća kao da je bilo jučer. I danas, gotovo godinu dana nakon herojskog čina, Josip je siguran da bi opet učinio isto.

- Nije to ništa. To bi učinio bilo tko da se našao na mome mjestu - skroman je Josip. Kaže da je iz vatre nije spasio zbog nagrade ni zbog priznanja nego zbog ljudskog poriva.

- Da ga nije bilo blizu, ne bih bila živa. Vatra bi me progutala i nitko za to ne bi ni znao - rekla nam je Marica, koju smo posjetili u oklajskom domu za stare i nemoćne, gdje sada živi.

Sve o hrabrosti Josipa Dujića Žitara pogledajte u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” na HTV-u i na www.ponoshrvatske.hr.

Dobar susjed zlata vrijedi, pogotovo kad je selo pusto

Život je bio težak, ali vodili smo računa jedni o drugima. Tako je i sad kad je selo opustjelo. Bez mene, ondje je ostalo samo šestero ljudi. Čitav svoj život mogla sam računati na svog dobrog susjeda. To se nije promijenilo ni sada, kaže Marica Dujić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...