News

Komentari 211

Josip Klemm stigao u Remetinec na odsluženje zatvorske kazne

Josip Klemm stigao u Remetinec na odsluženje zatvorske kazne

Vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security Josip Klemm mora odslužiti godinu dana zatvora zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Nekoliko puta odgađao je odlazak u zatvor

Josip Klemm je jučer poslijepodne došao u Remetinec na izdržavanje kazne. Smješten je u ćeliju s više zatvorenika.

Sad će neko vrijeme biti u Centru za dijagnostiku kako bi utvrdili njegovo psihofizičko stanje i odlučili u koji zatvor će ga poslati na izvršenje kazne od godinu dana koju je dobio zbog izvlačenja novca iz svoje zaštitarske tvrtke od 2005. do 2007.

Nakon što odsluži pola može tražiti da ga puste na uvjetnu

Josip Klemm je, podsjećamo, pravomoćnom presudom Vrhovnog suda u srpnju 2019. osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. godine do 2007. godine. 

Četiri puta je odgađao odsluženje kazne. 

Prvo su mu odgodili zatvor zbog započetog posla, a potom je u završio u bolnici nakon prometne nesreće. Zbog zdravlja mu je odsluženje odgođeno do ožujka, a potom su uslijedile još dvije odgode. Jedna je bila i zbog pandemije koronavirusa.

Klemm je pokušao dobiti i još jednu odgodu navodeći da mu je sredinom siječnja zakazana operacija. Molbu su mu odbili i izdali riješenje da se 26.1. mora javiti u zatvor. Na riješenje se žalio, no žalba ne odgađa izvršenje.

Najčitaniji članci