Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Josip Perković sletio u Zagreb: U zračnoj luci ga čeka policija

Perković je krajem prošle godine u Zagrebu dobio kaznu od 30 godina zatvora. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda prevelo je doživotnu kaznu koja je Perkoviću izrečena u Njemačkoj u 30 godina u Hrvatskoj

62 komentara

Josip Perković sletio je u Zračnu luku Zagreb u četvrtak oko 14 sati.

Nekadašnjeg načelnika u Službi državne sigurnosti bivše SFRJ, te kasnijeg hrvatskog obavještajca Josipa Perkovića (74), pravomoćno osuđenog zbog teškog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, su nakon nepunih pet i pol godina provedenih u zatvoru u Njemačkoj, prebacili u Hrvatsku. 

Perković će nakon slijetanja završiti u zatvoru u Remetincu gdje će vjerojatno provesti prvih nekoliko tjedana na Odjelu za dijagnostiku. Tamo bi se trebala napraviti procjena, a zatim i donijeti odluka u kojem zatvoru će Perković izdržavati kaznu. 

Perković je krajem prošle godine u Zagrebu dobio kaznu od 30 godina zatvora. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda prevelo je doživotnu kaznu koja je Perkoviću izrečena u Njemačkoj u tridesetogodišnju koju će odslužiti u Hrvatskoj. U to će se uračunati vrijeme koje je već proveo u pritvoru i zatvoru. 

Možda vas zanima i ovo:
Message