News

Komentari 68

"Zabrinuti smo za Glavaša, njegovo je stanje alarmantno"

"Zabrinuti smo za Glavaša, njegovo je stanje alarmantno"

Glavaševo zdravstveno stanje prate već nekoliko dana. U nedjelju je završio u zatvorskoj bolnici jer je imao problema s tlakom i sa srcem zbog gubitka težine

Glavaševo zdravstveno stanje je uistinu alarmantno i sigurno da smo zabrinuti za njega. On je jako loše, ovim riječima se na konferenciji za novinare javnosti obratio saborski zastupnik HDSSB-a i bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo komentirajući glasine o kritičnom stanju u kojem se nalazi osnivač i počasni predsjednik te stranke Branimir Glavaš

- Zadnji posjet smo imali u četvrtak, a sljedeći put bi ga mogli obići tek u srijedu. Znate da su posjeti ograničeni i zato smo još zabrinutiji - rekao je Bubalo.

Glavašev najveći prijatelj Ivan Drmić rekao je da su Glavaša u nedjelju prebacili u bolnicu zbog komplikacija s tlakom. 

- Dopustio je pregled. Izmjerili su mu tlak, puls i težinu, na ništa drugo nije htio pristati. Hospitalizirali su ga u Svetošimunskoj bolnici i drugih informacija nemamo. Sin Filip je jutros zvao želeći čuti nešto podrobnije, no rekli su da nazove poslijepodne kad bude liječnik tamo. Korištenje telefona mu je ograničeno na pet minuta tjedno, a to smo potrošili prije nedjelje tako da se nismo mogli čuti izravno s njim. Znam da su mu kalij i šećer izmjereni i ispod su dopuštenog minimuma, tlak mu je 150/100, izgubio je 20 kilograma, ima 120 otkucaja srca u minuti - rekao je Ivan Drmić.

Filip Glavaš je na očevoj Facebook stranici, koju on održava, napisao da se nada da će mu otac "pristati na medicinsku pomoć i izvući se iz situacije opasne po život".

Branimir Glavaš ponovno štrajka glađu već 26 dana od kad je šesti put završio u pritvoru. U nedjelju je hitno prevezen u zatvorsku bolnicu zbog narušenog zdravlja, a već su ga jednom hitno prebacivali u bolnicu, 11. ožujka, ali on je i tada odbio liječničku pomoć. 

- Njegovo zdravstveno stanje je danima narušeno. Jučer je imao problema s tlakom, sa srcem zbog vidnog gubljenja na težini više od 20 kilograma, on je prevezen u zatvorsku bolnicu. Nekoliko dana traje praćenje njegovog zdravstvenog stanja. Koliko smo mi sinoć čuli dosta je kritično, a danas prije podneva ćemo dobiti detaljne informacije. Je li primio terapiju u bolnici, to ne znamo, on je do sada sve to odbijao - kazao je HDSSB-ov Josip Salapić za Media servis.

Ustavni sud je, nakon tužbi Glavaševih branitelja, prije nekoliko dana djelomično ukinuo odluku Vrhovnog suda kojom je Glavaš vraćen u istražni zatvor te je vratio njegov slučaj Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje. U obrazloženju odluke Ustavni sud objasnio je kako je ukinuo odluku Vrhovnog suda kojom je Glavaš mogao ostati u istražnom pritvoru duže od trajanja kazne određene nepravomoćnom presudom. Također, Ustavni sud je odredio Vrhovnom sudu neka se pravomoćna presuda protiv Branimira Glavaša donese do 5. travnja ili neka ga se pusti iz istražnog zatvora.

Najčitaniji članci