Obavijesti

News

Komentari 593

Odluka: Perkovića će izručiti Njemačkoj, Nobilo će se žaliti

Odluka: Perkovića će izručiti Njemačkoj, Nobilo će se žaliti
10

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo kazao je kako će njegov klijent, ako ga izruče, progovoriti o svemu što zna. Dodao je i kako će se na kraju obratiti Ustavnom sudu

VIDEO

Izvanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu odlučilo je u srijedu kako će Josipa Perkovića izručiti Njemačkoj. Njegov odvjetnik Anto Nobilo najavio je kako će podnijeti žalbu čim sutra oko podne pokupi pisano rješenje. Žalit će se Vrhovnom sudu i Ustavnom sudu te tražiti privremenu mjeru izručenja, a to znači da Perkovića ne bi trebali izručiti čak ni ako Vrhovni sud potvrdi odluku o izručenju. Ustavni sud nije vezan rokovima.

Zamjenica glasnogovornika Županijskog suda Ivana Čalić rekla je kako vijeće nije prihvatio obranu Perkovića te kako se na tu odluku mogu žaliti u roku tri dana Vrhovnom sudu. Josip Perković je bio bez komenatara, a Nobilo je rekao kako nije zadovoljan. 

Na današnjoj sjednici izvanraspravnog vijeća u Zagrebu bio je  Josip Perković, kojeg su iz istražnog zatvora pustili još u petak. U slučaju da ih ne izruče, tužiteljstvo, koje u ovom predmetu zastupa Njemačku, može se žaliti Vrhovnom sudu, koji onda u roku od tri dana nakon što dobije žalbu donosi obvezujuću presudu. 

U slučaju izručenja Perković će reći sve što zna?

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo proveo je, tvrdi, istragu u Srbiji i, prema njegovim informacijama, iza likvidacije Đurekovića stoje srbijanske i crnogorske tajne službe. U HRT-ovoj emisiji Fokus Nobilo je rekao kako ne isključuje mogućnost da Perković u slučaju izručenja progovori o svemu što zna.

Kao jedan od osnivača hrvatskih tajnih službi zna mnogo i o bivšim suradnicima jugoslavenskih tajnih službi, o trgovini oružjem tijekom Domovinskog rata itd. U slučaju da Vrhovni sud presudi da će Perkovića izručiti, Nobilo je rekao da će se obratiti Ustavnom sudu.

Perković je nabavio ključ od Đurekovićeve garaže?

Perkovića i Mustača su uhitili prvog dana nove godine na temelju europskog uhidbenog naloga. Njemačka ih traži zbog sudjelovanja u likvidaciji političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine

Perkovića terete da je nabavio ključ od garaže u Wolfratshausenu, nedaleko od Münchena, kojom se koristio Đureković, bivši direktor Ine. On je ubijen s pet hitaca i više udaraca sjekirom u glavu. 

Mustača terete po zapovjednoj odgovornosti

Zdravka Mustača terete po zapovjednoj odgovornosti.

Bivši dužnosnik jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi, Zdravko Mustač, u utorak je napustio zagrebački zatvor. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici uvažilo je žalbu njegova odvjetnika Tomislava Antolina, pa je nakon sedam dana u zatvoru na slobodi.

Mustač, kojem je zdravlje ozbiljno narušeno, ne smije napuštati boravište, a kao sigurnosnu mjeru da neće pobjeći oduzeli su mu putovnicu i osobnu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 593
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"