Obavijesti

News

Komentari 155

Josipa više nije Rimac: Dolazi na sud, ali vratila staro prezime

Josipa više nije Rimac: Dolazi na sud, ali vratila staro prezime

Osim Rimac, Uskok je optužio ukupno 26 ljudi, a među njima su i Gabrijela Žalac te ravnatelj Carinske uprave, no na ranijim ročištima se nagodilo devet optuženika, među kojima  je i Ana Mandac

VIDEO

Josipa Rimac nakon razvoda je vratila djevojačko prezime Čulina i pod tim imenom u 13 sati je u pratnji odvjetnika stigla na optužno vijeće oko optužnice Uskoka, zajedno sa još 17 okrivljenika

Tereti ih se za cijeli niz malverzacija, od namještanja ispita, dodjele potpora, sređivanje uvjeta za zakup zemljišta i uzgoj stoke...

Žena koja previše zna odbacila je nagodbu i posvetila se, kaže, Bogu. Baš kao i Zdravko Mamić
Žena koja previše zna odbacila je nagodbu i posvetila se, kaže, Bogu. Baš kao i Zdravko Mamić

Njena odvjetnica Lidija Horvat potvrdila je da će bivša političarka, koja je prezime promijenila nakon nedavnog razvoda, doći pred optužno vijeće koje po slovu zakona može zasjedati i bez nazočnost optuženika.

Sudsko optužno vijeće u konačnici optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.

Sladić priznao da je dao mito Josipi Rimac: Ide sedam mjeseci u zatvor, kaznili ga sa 70.000 €
Sladić priznao da je dao mito Josipi Rimac: Ide sedam mjeseci u zatvor, kaznili ga sa 70.000 €

Riječ je o optužbama iz prve optužnice koju je Uskok u veljači prošle godine podignuo protiv Rimac, a kojom je bilo obuhvaćeno 26 osoba, među njima i bivša ministrica EU fondova Gabrijela Žalac osumnjičena da je preko stranačke kolegice bratu sređivala polaganje državnog ispita.

Dio optuženih u međuvremenu se nagodio s tužiteljstvom te su sporazumno osuđeni prije početka suđenja nakon što su priznali optužbe za sređivanje državnih stručnih ispita, namještanje natječaja za posao i nezakonito zapošljavanje.

U lipnju prošle godine nakon nagodbe s tužiteljstvom sporazumno su na blaže kazne osuđeni bivši glavni tajnik Ministarstva zdravstva Velibor Drakulić, bivši šef Carinske uprave Hrvoje Čović, bivši načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i nekadašnja zamjenica predstojnice Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Editi Grubišić.

Drakulić, Čović i Novak su priznali kako su od Josipe Rimac tražili da im pomogne srediti polaganje ispita za njihove rođake i bliske osobe. Novak je priznao da je pomogao u sređivanju ispita za sina šefa njegovog osiguranja Domagoju Slovincu, Čović svom bratu Mati Čoviću, a Drakulić načelniku Sektora za financijske poslove u Ministarstvu zdravstva Domagoju Dodigu.

Sva trojica su, stoji u presudi, zvali Rimac kako bi intervenirala pri polaganju ispita, a koja je zvala nekadašnju načelnicu u Ministarstvu uprave Tereziju Marić koja je ujedno bila i ispitivač u državnim ispitnim komisijama.

Bivša državna tajnica i nekadašnja kninska gradonačelnica osumnjičena je zbog korupcije i u aferi Vjetroelektrane. U rujnu 2020. izašla je iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je nakon uhićenja zbog sumnji u korupciju provela četiri mjeseca.

Zbog poruka koje su istražitelj pronašli u njenom mobitelu proizašlo je još nekoliko afera, među ostalim i ona u kojoj se spominje osoba inicijala A. P. a Ured europskog tužitelja podigao je još jednu optužnicu protiv bivše HDZ-ove ministrice Žalac, ovoga puta zbog trošenja europskog novca.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk