Obavijesti

News

Komentari 48

Josipović: Nije bilo špijunaže u slučaju e-maila Mirele Holy

Josipović: Nije bilo špijunaže u slučaju e-maila Mirele Holy
1

Predsjednik RH u intervjuu za Dnevnik HTV-a govorio je o slučaju Mirele Holy, premijerovom druženju s Tedeschijem, ali i o prvoj utakmici Hrvatske u

VIDEO

U intervjuu za Dnevnik HTV-a predsjednik Ivo Josipović rekao je kako su i Split i Hrvatska položili ispit tolerancije na Gay Prideu. 

- Skup je održan mirno bez nasilja i u duhu tolerancije, a policija je dobro odradila posao, poučena lanjskim iskustvom - rekao je Josipović. 

Na pitanje o slučaju Holy predsjednik je rekao kako je Mirela Holy započela s važnim reformama te izrazio nadu da će njezin nasljednik nastaviti s njima. Istaknuo je kako je u svojem političkom radu napravila puno dobrih stvari, ali zbog pogreške snosi političku štetu. Predsjednik tvrdi da u slučaju poslanog e-maila nikakve špijunaže nije bilo. 

- Da li je netko zloupotrijebio komunikaciju e-maila, sigurno je da jest i utvrdit će se tko i kako - rekao je Josipović i dodao kako ne strahuje da netko špijunira njegovu elektroničku poštu. 

O druženju premijera Zorana Milanovića s Emilom Tedeschijem predsjednik je rekao kako moramo znati da poduzetnici nisu kužne osobe, ali i da političari moraju imati osjećaj gdje je granica nečega što bi javnost mogla protumačiti kao koruptivno. 

- Ipak, nešto takvo u ovom slučaju nisam prepoznao - rekao je. 

Na pitanje o novom srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću Josipović je rekao kako njegove izjave nakon pobjede na izborima ne vode u pravcu dobre suradnje, ali da treba pričekati. Istaknuo je očekuje da Nikolić napravi prvi korak i tako pokaže da želi bolju suradnju. 

Predsjednik je rekao kako će sigurno gledati prvu utakmicu Hrvatske na Europskom nogometnom prvenstvu protiv Irske. Prognozirao je rezultat 3:0 za Hrvatsku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...