Obavijesti

News

Komentari 71

Josipović iz SAD-a: 'Inom se nije upravljalo kako smo željeli'

Josipović iz SAD-a: 'Inom se nije upravljalo kako smo željeli'
1

Predsjednik Ivo Josipović je komentirao slučaj Ina-MOL. Rekao je da je siguran da će Vlada u pregovorima štititi hrvatski interes. Kaže da je dogovor bolji od parničenja

VIDEO

Nažalost vidimo da se Inom nije upravljalo onako kao što smo željeli. Postoji problem suglasnosti s propisima RH i ja sam siguran da će Vlada vodeći te pregovore štititi hrvatski interes, ali naravno imati razumijevanja za opravdani interes druge strane. Ustalom, dogovor je uvijek bolji od parničenja, od sporova, rekao je predsjednik Ivo Josipović komentirajući nesuglasje Vlade i mađarskog MOL-a oko Ine.

-Važno je da se karte stave na stol. I mislim da je vrijeme da svaka strana jasno kaže što su očekivanja, što je pozicija i ja tu imam puno povjerenje u Vladu da će na najbolji način naći jedan zajednički dogovor s Mađarima - rekao je Josipović koji boravi u radnom posjetu SAD-u.

Na pitanje što Vlada namjerava napraviti po pitanju dvostrukog oporezivanja, koje američkim ulagačima jako smeta, predsjednik je za Dnevnik Nove TV rekao da su trenutno u fazi konzultacija s onim ulagačima koji su u Hrvatskoj.

- Ja sam siguran da će oni iskazati svoj interes da se takav ugovor sklopi. To će s druge strane imati odličan povratni efekt jer će puno više ulagača iz SAD- a dolaziti u Hrvatsku nego je to sada slučaj- rekao je.

'Vjerujem da bi moglo doći do ukidanja viza'

Josipović je rekao kako očekuje da će Amerika ukinuti vize za naše državljane koji putuju u tu zemlju.

- Mi po mnogim parametrima udovoljavamo kriterijima. Imamo nešto viši broj odbijenih viza nego bi trebalo, ali svi drugi parametri su nam izrazito pozitivni. Ima nekih problema pri širenju bezviznog režima koji nisu vezani za Hrvatsku. To je pitanje usuglašavanja i unutarnjeg funkcioniranja struktura ovdje u SAD-u. Ja sam prilični optimist, jer brojke, kriteriji koji govore zaslužuje li neka država bezvizni režim idu nama u prilog - rekao je.

'Pravog rješenja neće biti bez suglasja u BiH'

Kazao je da SAD, ali i Europu jako zanimaju odnosi u regiji, posebno u kontekstu događaja na istoku Europe. 

- Jasno je da pravog rješenja bez suglasja u samoj BiH neće biti bez obzira koliko se uplitala Europa. I s naše strane su došle neke inicijative. SAD i Europa će po mom sudu pričekati izbore - uvjeren je predsjednik Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina