Obavijesti

News

Komentari 88

Josipović: Ovu priču treba što prije završiti, ovako ili onako...

Josipović: Ovu priču treba što prije završiti, ovako ili onako...
1

To su ozbiljne optužbe i one se moraju raščistiti. Učinit ću sve što je potrebno da se što prije otklone dileme. Vlada mora raditi neopterećeno, rekao je Josipović

VIDEO

Hrvatska je u ozbiljnom trenutku. S jedne strane tu su elementarne nepogode, a s druge strane politika. Riječ je o ozbiljnim optužbama i one se moraju raščistiti. Učinit ću sve što je potrebno da se što prije otklone dileme. Vlada mora raditi neopterećeno -  rekao je u emisiji HTV-a Javna stvar predsjednik Republike Ivo Josipović

'Već imam prvo izvješće SOA-e, čekam još izvanredni nadzor'

Ponovio je da je zatražio od SOA-e izvješće je li bilo postupanja prema Liniću. 

- Već sam dobio prvo izvješće, kao i premijer, ali ne želim reći što piše u njemu jer sam zatražio od Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti da obavi izvanredni nadzor. Početkom tjedna ću reći sve o tome - kaže Josipović.

Ako se pokaže da je bilo zloporabe, napominje Josipović, onda je to prvorazredna tema za VNS, koje sam već sazvao na jednu drugu temu. Oko svega je već razgovarao i s Milanovićem i s predsjednikom Sabora Josipom Lekom

'Sukob unutar SDP-a se ne smije pretakati na Vladu'

- Svi s kojima sam razgovarao su zabrinuti o ovoj temi. Moraju učiniti sve u Vladi i SDP-u da se sukob unutar SDP-a ne pretače na Vladu - rekao je Josipović.

Dodaje da je ovo kriza u stranci i 'ne smije biti kriza u Vladi jer Linić više nije član Vlade'. 

- Postoji opasnost da se sukob u stranci prelije na državu. To govori o pojačanoj odgovornosti članova Vlade da državni interesi nisu podređeni unutarstranačkim problemima - rekao je Josipović.

Prijevremeni izbori: Vlada ima moje povjerenje i podršku parlamenta 

Što se tiče, pak, prijevremenih izbora, Josipović kaže da će o potrebi njihovih raspisivanja odlučiti parlamentarna situacija koja je za sada dobra, jer Vlada ima podršku parlamenta.

- Vlada ima moje povjerenje dok se ne dokaže da je nešto činila protiv zakona i protiv Ustava. Ja ću provjeriti je li je SOA postupala protiv Linića i ako jeste je li je to bilo zakonito i prema rezultatima, koje ću podijeliti s javnošću donijeti odluku. Za sve što je Linić iznio postoje institucije koje to mogu provjeriti. Ako je riječ o kaznenim djelima, to mogu provjeriti tijela kaznenog progona, ako su političke naravi raspravljat će stranka, a javnost će donijeti svoj sud - rekao je.

'Ovu priču treba što prije završiti, ovako ili onako'

Josipović dodaje kako Hrvatska trenutno ima humanitarni problem. 

- Čekaju nas reforme u svim segmentima hrvatskog društva - obrazovanje, znanost, zaštita okoliša, kulturna baština. Ovu priču treba što prije završiti, ovako ili onako - stav je predsjednika Josipovića.

>>> A sad rat do istrebljenja: Sve o tajnom planu Linićeva puča i Zokijevom protuudaru čitajte u novom broju Expressa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...