Obavijesti

News

Komentari 49

Josipović: Ponekad mi je teško rano ustati na posao

Josipović: Ponekad mi je teško rano ustati na posao
8

PRVIH STO DANA: Predsjednik ne želi sam sebi davati ocjene, želi to prepustiti građanima. Jedino loše do sada, kaže, je brzoplet izbor savjetnika

VIDEO

Dobro raspoložen, premda malo neispavan zbog kasnog povratka iz Banja Luke, Ivo Josipović nizao je oko čega se angažirao u prvih 100 dana vladavine na Pantovčaku.
- Nastojao sam provoditi ono što sam obećao u svom programu, a građani će procijeniti koliko sam u tome uspio. Držao sam se ovlasti, zalagao za zakonito funkcioniranje institucija, borbu protiv korupcije - rekao je Josipović. Unatoč problemima i iskrama koje su sijevale iz Banskih dvora, suradnju s Vladom ocijenio je dobrom. Načelno je, kaže, podržao Vladin gospodarski plan oporavka, no smatra da treba biti spremna loše efekte otkloniti u hodu i biti socijalno osjetljiva.
- Treba se otkloniti širenje jaza između bogatih i siromašnih i paziti da se dodatno ne osiromaši stanovništvo. Treba sagledati hoće li poskupljenje energenata utjecati na životni standard najsiromašnijih - kaže Josipović. Zadovoljan je i s dobrim odnosima sa susjedima, posebice sastankom s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom,
- Razgovarali smo o povratku Hrvata i očekujem od Dodika da će ispuniti sve što je obećao: sigurnost Hrvata, jamstvo da će procedure za registraciju glasovanja biti pojednostavljene te više sredstava za obnovu hrvatskih domova. Pozivam i Vladu da te prilike iskoristi - rekao je Josipović. Osim što se, kaže, zalaže za objavu Registra branitelja, najavio je i dodjelu državnog priznanja vukovarskim braniteljima.
- Posebnu brigu posvećujem braniteljima Vukovara jer do sada nisu imali status kojeg zaslužuju - rekao je Josipović. Najlošijim potezom koji ne bi ponovio smatra ishitren izbor svojih savjetnika. No, kaže, to nije ugrozilo rad njegovog ureda. Ponekad mu je teško rano ustati na posao, posebice kada legne oko četiri sata ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...