Obavijesti

News

Komentari 14

Josipović šokiran zaradom MOL-a na hrvatskom plinu

Josipović šokiran zaradom MOL-a na hrvatskom plinu
4

Predsjednik Josipović je u Koprivnici uočio više problema na koje će upozoriti Kosor, a zalaže se i za progon politike iz prehrambenoga giganta

VIDEO

Redovito se sastajem s premijerkom Kosor pa ću je upozoriti da administracija ne bude više prepreka kvalitetnim tvrtkama, rekao je u utorak u Koprivnici Ivo Josipović.
Predsjednik je razgovarao i s predstavnicima tvrtke Hartmann, koja zbog povećanja cijene plina, problema s likvidnošću i problematičnog funkcioniranja pravne države prijeti seljenjem dijela proizvodnje iz Hrvatske.
Josipovića je šokirala činjenica da Hartmannova tvornica u Mađarskoj MOL-ov plin, isti kao kod nas, kupuje po čak 27 posto nižoj cijeni nego u Hrvatskoj. Rekao je kako će i o tome razgovarati s premijerkom Kosor.
Dvije teme na dnevnom redu sastanka s Kosor - nalik su “puhanju za vrat” premijerki.
Predsjednik je podržao novo vodstvo Podravke i založio se za progon politike iz tvrtke.
- Nije presudno ima li država udio u vlasništvu Podravke ili ga nema, nego je odlučujuće to da se politika ne petlja u upravljanje tvrtkom i u njeno vođenje - rekao je Josipović.
Podravka je dosad, što se zna, bila tvrtka koju su političke stranke doživljavale kao svoju “blagajnu uzajamne pomoći”. Ideji privatizacije tvrtke, koju bi htio kupiti Atlantic Emila Tedeschog, grčevito se odupire Hrvatska seljačka stranka, čiji lider Josip Friščić uporno odbija i pomisao na to.
Velik je utjecaj HDZ-a i SDP-a u Podravci.
- Tijekom posjeta nije bilo nikakve stranačke podijeljenosti. Cilj je bio upoznavanje s gospodarstvom i problemima Podravke te pronalaženje načina kako bih, kao šef države, mogao pomoći.
Predsjednik Josipović naglasio je da je u Koprivnicu došao kako bi dao podršku radnicima koji su se tuđom krivnjom našli u problemima. Dodao je da je dobra vijest što Podravka raste šest posto u ožujku te vjeruje da će i dalje biti hrvatski ponos.
Josipović se sastao i s gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem i županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom te izrazio oduševljenje tamošnjim gradskim projektima i planovima.
Predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković rekao je da nije razgovarao sa srpskim tajkunom Rankom Mimovićem koji je, navodno, zainteresiran za vlasnički udio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi