Obavijesti

News

Komentari 10

Josipović Vladi: Bavite se krizom, a ne Ivom Sanaderom

Josipović Vladi: Bavite se krizom, a ne Ivom Sanaderom
1

Predsjednik Josipović je rekao da se previše energije troši na Sanadera. Nije komentirao izjavu Polančeca, dok je na tužbu Mirka Norca rekao: 'Neka tuži'

VIDEO

Čim se Vlada većim dijelom svoga rada bavi stvarima koje nisu rješavanje gospodarskih i ostalih problema znači da neki ozbiljan problem postoji, odgovorio je Ivo Josipović na pitanje je li Vlada uzdrmana povratkom Ive Sanadera u zastupničke klupe. Ipak, upozorio je da u Hrvatskoj nije nikakvo izvanredno stanje.

- Hoće li se ovaj ili onaj zastupnik vratiti ili neće, to je pitanje saborske primjene propisa i ne smije biti pitanje oko kojeg će se lomiti cijela hrvatska politika jer to nema taj značaj - rekao je Josipović. Hoće li Vlada nastaviti svoj rad pitanje je parlamentarne većine, ustvrdio je predsjednik. Ističe i da dok je koalicija čvrsta tu je i Vlada, a kad koalicije više ne bude neće biti ni Vlade. 

Smatra i da se previše društvene energije troši na to pitanje, a premalo na rješavanje gospodarskih problema. Upozorio je da bi se upravo time Vlada trebala više baviti. 

'Polančec će imati još prilika pred sudom'

Nije želio komentirati pismo Damira Polančeca kojim je teretio stranku i Šeksa, rekavši da imamo pravosuđe i da će ono u svim slučajevima zauzeti svoj stav. Nije htio komentirati ni ima li pismo pravnu snagu, rekavši tek da ono samo po sebi ne proizvodi nepotrebne učinke u postupku, ali rekao je i da Polančec ima i imat će vjerojatno još prilike da pred samim sudom kaže što stvarno želi. 

'Neka me Norac slobodno tuži'

Upitan da komentira najavu SDP-a da će pokrenuti pitanje nepovjerenja Vladi te smatra li da je to pakt sa Sanaderom, Josipović je tek kratko rekao:

- Svaka stranka ima pravo tražiti izglasavanje povjerenja Vladi. Iz toga ne treba izvoditi nikakve zaključke. Iako se u javnosti nagađa da Kosor želi smijeniti ministra Vukelića i zamijeniti ga Vlatkom Cvrtilom, predsjednik o tome nema informacija. Napominje da Kosor ima pravo odlučivati o ljudima u svom kabinetu. Predsjednik je komentirao i tužbu Mirka Norca.

- Neka tuži. Osobno smatram da je moja odluka o oduzimanju odličja potpuno zakonita i prije svega moralna. Meni je nezamislivo da netko tko je počinio onakav zločin bude časnik. Časnik podrazumijeva čast, a onaj tko počini takav zločin, čast je izgubio - rekao je Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe