Obavijesti

News

Komentari 138

'Josipovićeva promjena stava je neobična i vrlo kalkulantska'

'Josipovićeva promjena stava je neobična i vrlo kalkulantska'
7

Kolinda Grabar Kitarović je komentirala Josipovićevu najavu da će se boriti protiv istraživanja i crpljenja nafte u Jadranu i njegov zaokret ka "zelenoj politici"

VIDEO

Neobična je i očito kalkulantska, radi predizborne kampanje, promjena razmišljanja predsjednika Josipovića o istraživanju nafte u Jadranu, rekla je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović  komentirajući Josipovićevu najavu da će se boriti protiv istraživanja i crpljenja nafte u Jadranu i njegov zaokret ka "zelenoj politici". Dodala je da je  eksploatacija nafte u Jadranu pitanje kojem treba pristupiti vrlo odgovorno i temeljem studija te da ju dosad nitko nije uvjerio u isplativost, ali ni u štetnost takvog projekta, piše Večernji list.

- Ako je isplativo, treba voditi računa o ekologiji i zaštiti Jadrana, ali isto tako valja voditi računa da ako želimo postići energetsku neovisnost onda bi domaće zalihe plina i potencijalno nafte, pod uvjetom da se to radi u ekološki prihvatljivim uvjetima, bile svakako dobrodošle jer neovisnost se ne može postići dovođenjem energije samo iz jednog pravca – rekla je Grabar Kitarović koja je u Rijeku stigla na stranački skup HDZ-a i koalicijskih partnera uoči izbora za mjesne izbore.

To svakako nije dan za šalu i sprdnju

Predsjednička kandidatkinja osvrnula se i na u povodu Dana neovisnosti na pročelju riječkog HNK Ivana pl. Zajca istaknut  natpis: "Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka", uz zastavu duginih boja rekavši da ono što je čula "ne može vjerovati".  

-  Svatko na svojem balkonu ima pravo vješati što god hoće, no to je javna institucija i valja poštivati državu, Dan neovisnosti, građane, sve one koji su dali život za ovu zemlju i borili se za hrvatsku slobodu i neovisnost. To svakako nije dan za šalu i sprdnju sa državnim simbolima - rekla je Grabar Kitarović. 

Očekuje glasove Riječana

Za izmjene izbornog zakonodavstva, smatra Grabar Kitarović, koja osobno podržava preferencijalno glasanje, treba postići konsenzus političkih snaga i struke i o tome odlučivati u vrijeme koje nije predizborno. 

Od svojih Riječana, rekla je, očekuje glasove jer je Rijeka prosperirala od državnih novaca i projekata jedino kad je HDZ bio na vlasti. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)