Obavijesti

News

Komentari 475

Jovanović: Roditelji nemaju pravo držati djecu u neznanju

Jovanović: Roditelji nemaju pravo držati djecu u neznanju
8

Na konferenciji za novinare vezano uz nastavni plan Zdravstvenog odgoja ministar Jovanović je u srijedu rekao kako je Ministarstvo ispoštovalo odluku Ustavnog suda

VIDEO

Na konferenciji za novinare vezano uz nastavni plan Zdravstvenog odgoja ministar Željko Jovanović je u srijedu rekao kako je Ministarstvo ispoštovalo odluku Ustavnog suda. 

- Ministarstvo je osiguralo organizacijske, tehničke, proceduralne i metodičke preduvjete da krene sa Zdravstvenim odgojem. Svi koji poštuju pravni poredak Republike Hrvatske poštovat će i ovu odluku Ministarstva, a svi koji se tome protive rade protiv hrvatskog društva i protiv svega što donosi boljitak Hrvatske u budućnosti - rekao je Jovanović i dodao kako smatra da roditelji nemaju pravo držati djecu u neznanju.

Dubravko Lepušić koji je također radio na kurikulumu kaže kako ništa nije mijenjano nego je prilagođeno i eventualno prošireno.

- Npr. apstinencija. Traženo je da se to dodatno elaborira, osim definicije i to smo tako napravili - rekao je Lepušić.  Dodao je da se djeci neće nametati nikakav stav već će dobiti informaciju. Priručnici za nastavnike osnovnih i srednjih škola bit će dostupni na internet stranici Ministarstva kao što je već dostupan i detaljan prikaz javne rasprave koja se provodila proteklih mjeseci.

Ministar Jovanović se dotakao i onih koji su se protivili uvođenju zdravstvenog odgoja i rekao kako su njihove primjedbe njega i ostale suradnike natjerale da budu još jači. Lepušić je rekao kako ih zovu kolege iz susjednih zemalja i čestitaju ekipi koja je radila zdravstveni odgoj te kako njihova iskustva žele prenijeti u svoje zemlje.

Što se tiče homoseksualnosti, o njoj će učiti djeca u trećem srednje. 

Učenici će o tome učiti iz društvenih i religijskih aspekata. Naglasit će im se da to nije bolest i sve će informacije biti znanstveno provjerene. Zdravstveni odgoj ne promovira homoseksualnost - poručili su na konferenciji.  

To je najkvalitetniji zdravstveni odgoj

To je najkvalitetniji zdravstveni odgoj koji će biti ogledni primjer za sve škole u cijelom svijetu, s obzirom na  način kako se organizira nastava koja omogućava djeci duži, zdraviji kvalitetniji život - rekao je ministar Željko Jovanović u utorak u Splitu. Na novinarski komentar kako se sadržaj ipak promijenio, Jovanović je objasnio kako se zato i provela javna rasprava, da bi bio što kvalitetniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 475
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku