Obavijesti

News

Komentari 111

Jovanović: Državna matura se ne mijenja, to je dezinformacija

Jovanović: Državna matura se ne mijenja, to je dezinformacija
1

Osobni stavovi prof. Nevena Budaka ili dr. Petra Bezinovića glede državne mature potpuno pogrešno su prikazani kao gotova stvar ili čak i moguća odluka MZOS-a

VIDEO

Nakon što su neki mediji objavili kako bi u ovoj godini moglo doći do promjene koncepta državne mature, odnosno da bi se mogla ukinuti državna matura, oglasio se ministar obrazovanja Željko Jovanović

On je na svom Facebook profilu demantirao te navode:

Prilog o maturi je čista dezinformacija javnosti! Stoga, za sve koji su to gledali ili čitali - kratko i jasno, u idućoj školskoj godini u državnoj maturi neće biti nikakvih promjena, a osobni stavovi prof. dr. Nevena Budaka ili dr. Petra Bezinovića glede državne mature potpuno pogrešno su prikazani kao gotova stvar ili čak i moguća odluka MZOS-a, koje u konačnici odlučuje o obrazovnim politikama. 

Njihovi osobni stavovi mogu biti doprinos u raspravi koja se vodila oko Strategije i koja se sada nalazi u završnoj fazi izrade pred upućivanje u Vladinu i saborsku proceduru, ali kad je riječ i o konkretnim odlukama i o provedbi strategije, pa onda i po pitanju državne mature - konačne odluke donosi MZOS.

Dakle, zaključno, bilo kakve promjene oko državne mature neće se dogoditi preko noći, niti od iduće školske godine. U obrazovanju nema revolucije, jedini put je evolucija, dobro pripremljene promjene nakon kvalitetne analize i pripremenapisao je ministar Jovanović.

Ministar je, između ostalog, zaželio učenicima i prosvjetarima mirno polugodište, budući da sutra počinje nastava.

- Ja želim svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima da imamo jedno mirno polugodište, da se učenici mogu posvetiti svojim redovitim obvezama. Što se tiče učitelja i nastavnika poručujem im da ćemo mi kao ministarstvo nastaviti pregovore sa sindikatima i nadam se da ćemo prije isteka otkaznog roka kolektivnih ugovora, koji završava s prvim travnja, imati nove ugovore koji će biti na tragu ekonomske situacije u Hrvatskoj i ujednačeni sa svim pravima koje imaju svi zaposleni u javnim i državnim službama, poručio je Jovanović, a prenosi HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu