Obavijesti

News

Komentari 16

Jovanović tvrdi: Matušić mi je rekao da sam budala!

Jovanović tvrdi: Matušić mi je rekao da sam budala!
4

HDZ-ovac Frano Matušić tvrdi da mu se Željko Jovanović (SDP) nakon emisije Otvoreno unio u lice i prijetio mu. Nisam ga se bojao, tvrdi Matušić

VIDEO

Kada netko nije spreman na politički i intelektualni dvoboj onda vjerojatno misli da je pokušaj fizičkog razračunjavanja rješenje, kazao je Frano Matušić (HDZ) o incidentu nakon emisije Otvoreno u četvrtak navečer. Sve je počelo još tijekom emisije kada je Jovanović za Matušića rekao da je ratni dezerter i optužio ga da je tijekom rata napustio Dubrovnik i svirao gitaru i orgulje po Europi.
- Kada je emisija završila rekao sam Jovanoviću da nije normalan i upitao ga kako može reći takvu laž. Nakon toga unio mi se prijeteći u lice, ali naravno da se nisam prepao, jer za to nemam razloga. Nije nas nitko razdvajao nego su nas zamolili da prestanemo s prepucavanjem - prepričao je Matušić situaciju koja se na Prisavlju odvijala nakon što su se ugasile kamere. Nakon svega, kaže Matušić, obojica su popili piće s novinarima koji su bili u emisiji, ali nisu se pomirili.
- S takvim čovjekom ne bih nikada više popio piće jer mi je neprimjereno što laže o meni na nevjerodostojan način. Očito nema nikakvih drugih argumenata pa me pokušao diskreditirati na osobnoj razini - izjavio je Matušić. Smatra i da je Jovanovićeva agresija došla do izražaja nakon što se počelo pričati o aferama SDP-a.
- Očigledno da to proizvodi ljutnju kod članova Partije, a onda ne preziru od toga da se čak i fizički obračunaju, ali naravno, to smo shvatili kao političku nemoć - dodao je.
Jovanović tvrdi da je cijela priča malo pretjerana, jer on ni SDP političke razmirice ne rješavaju fizičkim obračunom i tvrdi da za takvo što nije bilo mogućnosti.
- Matušić mi je rekao da sam nenormalna budala. Je li to dijalog jednog zastupnika? Ja sam mu se približio i zamolio ga da ponovi što je rekao. Prisutni novinari duhovito su dobacili 'Dajte dečki, gotova je emisija!' - Jovanovićeva je strana priče. Napominje da je za njega snaga riječi puno jača od argumenta snage. Ustvrdio je da će i dalje u svim političkim razmiricama govoriti istinu i ukazivati koliko je HDZ neodgovorna, nesposobna, politički kriminalna organizacija, koja vodi Hrvatsku u propast. HDZ-ovci su pak pozvali Jovanovića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Nacionalnog vijeća za korupciju. Smatraju da nije dostojan obnašanja te dužnosti i da bi to mjesto trebao prepustiti nekome iz oporbe tko je manje politikantski ostrašćen, ali i onome tko je spreman stvarno se boriti protiv korupcije bez obzira iz čijih redova ona dolazi.
- Osoba s toliko predrasuda i mržnje prema onima čiji rad bi trebao objektivno nadzirati ne može obavljati takvu ozbiljnu dužnost - rekla je Ana Lovrin, potpredsjednica Nacionalnog vijeća. SDP-ovcu je zamjerila i pritisak na pravosudne institucije kada su se istrage približile SDP-ovim dužnosnicima, kao što je bilo u slučaju riječkih tržnica. Prozvala je Jovanovića da na sjednicama vijeća nikada nije problematizirao niti jednu SDP-ovu aferu. Jovanović ostavku ne namjerava dati. Poziva se na izvješća Europske unije o radu vijeća kojim se tom tijelu odaje priznanje za poticanje i proaktivnu ulogu u unapređenju provedbe strategije suzbijanja korupcije.
- Meni je to dovoljno da nastavim svoj rad jednakim intenzitetom i snagom kao do sada. Ponosan sam na svoj rad i nastavit ću s njim još intenzivnije i beskompromisnije u razračunavanju s korupcijom - rekao je Jovanović. Spreman je, kaže, na vijeću otvoriti i raspravu o riječkim tržnicama nakon što Državno odvjetništvo o tome donese odluku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...