Obavijesti

News

Komentari 32

Jovanović: Zajedništvo iz hitne medicine primjenjujem u poslu

Jovanović: Zajedništvo iz hitne medicine primjenjujem u poslu
10

Na svečanost povodom 120. godina prve jedinice hitne medicinske službe u Opatiji stigli su ministri Željko Jovanović i Rajko Ostojić te župan Zlatko Komadina

VIDEO

Prije 120 godina Opatija i Hrvatska dobile su prvu jedinicu hitne medicinske službe. Na svečanosti povodom te obljetnice u utorak su u Opatiju došli ministar zdravlja Rajko Ostojić, ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović, župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina te gradonačelnici Opatije i Rijeke, Ivo Dujmić i Vojko Obersnel. Jovanović se u svom pozdravnom govoru prisjetio godina provedenih na mjestu doktora u riječkoj hitnoj službi. 

- Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje, jako sam intimno vezan za ovaj dio medicine - rekao je ministar znanosti obrazovanja i sporta. Za hitnu medicinu je rekao kako je to najstresniji posao, ali i najpodcjenjeniji jer nitko ne mari za ljude koji su 24 sata na raspolaganju spremni spašavati živote.

- Gdje god prođem Rijekom, na svakom uglu i u ulici se sjećam svake svoje intervencije i reanimacije koju sam obavljao tih godina - objasnio je Jovanović te dodao kako je taj posao utjecao na njega te ga formirao kao osobu i ministra. 

Istaknuo je kako je u hitnoj medicini potrebno zajedništvo i timski rad te da nije bitno tko je liječnik, tko tehničar, a tko vozač, jer vođa tima ne može ništa bez ostatka ekipe. Taj princip zajedništva on, kako kaže, primjenjuje i danas u svom ministarstvu. Ministar je predstavio i dva cilja ove Vlade, a to su solidarno i svima dostupno zdravlje, te Hrvatska kao društvo jednakih mogućnosti, kvalitetno obrazovanje za svu djecu bez obzira gdje su se rodila.

Ostojić: Uvijek može biti bolje

Ministar zdravlja Rajko Ostojić osvrnuo se na prošlost, sadašnjost i budućnost zdravstvene struke.

- Samo 13 godina nakon velikog požara u Beču, kada je osnovana prva hitna služba na svijetu, osnovana je hitna medicina u Opatiji, to je prošlost. Sadašnjost: napravilo se značajnih pomaka, a uvijek može biti bolje. U budućnosti želim da nema bolesti u Hrvatskoj. Nije problem ono što se može kupiti novcem. Poželio bih više župana kao što je Zlatko Komadina i gradonačelnika kao što je Ivo Dujmić - istaknuo je ministar i dodao kako oni financiraju ambulante za hitnu medicinu u svojim krajevima. 

Ministar je čestitao svim zaposlenicima njihov dan, a spomenuo je i osoblje u bolničkim sustavima, jer kako kaže, bez sinergije bolnica i hitnih službi ne može se spasiti svaki život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije