Obavijesti

News

Komentari 182

Jovanović: Zoran Milanović je zaslužio biti mandatar vlade

Jovanović: Zoran Milanović je zaslužio biti mandatar vlade
1

U ovom trenutku imamo sigurnih 67 zastupničkih ruku i ako tome dodamo 19 mandata Mosta, HDZ-u ostaje 65. Mi smo pobjednici, poručio je Željko Jovanović

VIDEO

Prvi na listi koalicije "Hrvatska raste" za VIII. izbornu jedinicu Željko Jovanović na konferenciji za novinare u utorak u Puli ustvrdio je da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović dobio od svih kandidata najviše glasova u cijeloj Hrvatskoj i da zato zaslužuje biti mandatar nove Vlade.

Zahvalio je biračima koji su svoj glas dali koalicijskoj listi Hrvatska raste te istaknuo kako su time pokazali da su prepoznali rezultate rada Vlade u protekle četiri godine te ocijenili da je program te koalicije onaj koji jamči rast Istre i Primorsko-goranske županije.

- To je veliko priznanje za sve nas jer rezultat koji smo ostvarili dokazuje kako su istarski i primorsko-goranski SDP ključ čuvanja i napretka socijaldemokracije u Hrvatskoj - kazao je Jovanović te je čestitao IDS-u, PGS-u i Listi za Rijeku (RI) na odličnom rezultatu ustvrdivši kako su te dvije koalicije zajedno u VIII. izbornoj jedinici ostvarile rezultat od 122 tisuće glasova..

To je, drži Jovanović, potrebno naglasiti zbog poruke predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kada bude određivala mandatara nove Vlade.

- Jasno je da u ovom trenutku jedini koji ima pravo dobiti mandat za sastav nove Vlade je Zoran Milanović. U ovom trenutku imamo sigurnih 67 zastupničkih ruku i ako tome dodamo 19 mandata Mosta, HDZ-u ostaje 65. Mi smo pobjednici - poručio je Jovanović dodavši kako će potpora Mosta koaliciji Hrvatska raste biti jamstvo još boljeg rasta Hrvatske.

- Reformski kapacitet ove koalicije uz podršku pozitivnih reformi koji traže kandidati iz Mosta su garancija uspješnije i kvalitetnije aktivnosti Vlade u idućem razdoblju, osigurat će se i veći broj radnih mjesta, veći rast BDP-a i time pokazati da je izbor građana bio jasan te kako nema povratka na staro - rekao je.

Jovanović je ocijenio da su protekli izbori bili presudni za Hrvatsku jer bi, kaže, povratak na vlast 'kvazi domoljubne koalicije' značio povratak u mračna vremena u kojima bi opet carovala korupcija, mito i crni fondovi HDZ-a. 

- Građani su poručili kako to ne žele, stoga je sada odgovornost na koaliciji Hrvatska raste i Mostu da poštuju volju građana - poručio je Jovanović. 

Podsjetio je da je Drago Prgomet (Most) izbačen iz HDZ-a te dodao da bi bio "mazohizam da ljudi iz Mosta prihvate ponudu iz redova HDZ-a koji je učinio sve što je mogao da uništi ljude iz Mosta".

- Most nije imao nikakve sukobe u proteklom razdoblju s predstavnicima koalicije Hrvatska raste. Prema tome, mislim da smo mi prirodni partneri koji mogu osigurati da Hrvatska ide naprijed, a ne da se vraća na staro - zaključio je Jovanović.

Odgovarajući na pitanje novinara, Jovanović je rekao da nije upoznat s potporom HDSSB-a koaliciji Hrvatska raste te dodao da je njegov stav o crnokošuljašima odavno poznat. Govoreći pak o mogućoj suradnji s IDS-ovom koalicijom, izvijestio je da će se ovih dana održati sastanak s čelnicima IDS-a te dogovoriti buduća suradnja imajući u vidu dosadašnje vrlo dobre odnose s tom strankom.

Potpredsjednik istarskog SDP-a Danijel Ferić izrazio je posebno zadovoljstvo dobrim izbornim rezultatom u Puli gdje je koalicija Hrvatska raste ostvarila za 7,5 posto bolji rezultat od IDS-ove koalicije.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu