News

Komentari 77

Jović: Svi su odlikovani osim mene i Danje Šilović Karić...

Jović: Svi su odlikovani osim mene i Danje Šilović Karić...

Na svom profilu na Facebooku se oglasio bivši glavni analitičar Ive Josipovića kojeg je bivši predsjednik zaobišao dok je djelio odlikovanja svojim suradnicima

Nakon što je u javnost izašla informacija da je bivši predsjednik Ivo Josipović pred kraj svog mandata podijelio odlikovanja svojim najbližim suradnicima, oglasio se Dejan Jović, bivši glavni analitičar i jedan od 'nesretnika' koji su ostali bez odlikovanja. 

- Haha, svi su odlikovani. Osim mene i Danje Šilović Karić - koji odlikovanja nismo dobili valjda zato što smo na listi neprijatelja Hrvatske koju je sastavio Zvonimir Šeparović u svojim tužbama za veleizdaju. Nisu odlikovane ni jedine dvije pomoćnice koje su same dale otkaz, jer nisu htjele raditi s novom predsjednicom - a nisu morale otići - napisao je Jović na svom Facebooku.

Razišli se zbog stavova o referendumu iz '91.

Josipović je Jovića smijenio u listopadu prošle godine zbog razilaženja stavova o referendumu o hrvatskoj neovisnosti 1991. godine.

Jović je tada u članku objavljenom u časopisu 'Politička misao' napisao da je referendum bio 'vrlo neliberalan te da nije održan u slobodnim i poštenim okolnostima'. 

Josipović se nije slagao s tim i objasnio je kako je 'referendum bio održan u demokratskom ozračju, ali i pod teretom svijesti o tome da politika Slobodana Miloševića i njegovih tenkova prijeti Hrvatskoj'.

Najčitaniji članci