Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Juga je imala tri svete krave – Tita, vojsku i nesvrstanost

Između dopuštenog i onoga što još nije zabranjeno nicao je novi val, zvučna kulisa koja je, ako čovjek trezvenije razmisli, ono jedino veličanstveno u tom razdoblju

Facebook
Foto: Facebook
26 komentara

Jugoslavija je 80-ih bila križanac teokracije i diskoteke: zvuci novog vala miješali su se s fetvama ajatolaha socijalizma, Vijeća čuvara revolucije, Subnora koje je, uz potporu Partije “progresivnih snaga” pokušavalo osujetiti svaki pokušaj liberalizacije društva.

Na ničijoj zemlji između dopuštenog i onoga što još nije zabranjeno nicao je novi val, zvučna kulisa vremena koja je, ako čovjek malo trezvenije razmisli, ono jedino uistinu veličanstveno u tom razdoblju.

Bez središnje figure zagrebačke scene, Štulića i njegove Azre, bez Prljavaca, Idola, Bijelog dugmeta, Haustora..., mit o osamdesetima bi se raspao i ostao sveden samo na žal aktera za nepovratno izgubljenom mladošću.

U novom broju Expressa pročitajte sve o manje idiličnom dijelu osamdesetih i leksikon u kojem od A do Ž donosi pregled svih aktera koji su u to vrijeme nešto značili. 

>>>Više pročitajte u Expressu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message