Obavijesti

News

Komentari 10

Jugo će dizati višemetarske valove, puhat će i do 100 km/h! Izdali su narančasto upozorenje

Jugo će dizati višemetarske valove, puhat će i do 100 km/h! Izdali su  narančasto upozorenje

U južnoj struji stizat će vlaga, pa treba računati na nestabilnosti, uglavnom duž Jadrana i u gorju gdje će divljati jugozapadnjak. No, ono jače pogoršanje stiže u noći, najprije na sjeverni Jadran

VIDEO

Iako je sunčano, pa i pretežno vedro na dijelovima obale, u većini predjela ima naoblake, umjereno je do pretežno oblačno, a sa zapada se uočava približavanje frontalnog poremećaja.

Najavljuje nam to vjetar južnog smjera koji će još jačati u nastavku dana na jak i vrlo jak, osobito na sjevernom i srednjem Jadranu. Jugo će dizati višemetarske valove, ometat će pomorski promet svojim udarima i do 100 km na sat, javlja N1.

Stiže pogoršanje vremena: U srijedu i četvrtak kiša i pljuskovi
Stiže pogoršanje vremena: U srijedu i četvrtak kiša i pljuskovi

U južnoj struji stizat će vlaga, pa treba računati na nestabilnosti, uglavnom duž Jadrana i u gorju gdje će divljati jugozapadnjak. No, ono jače pogoršanje stiže u noći, najprije na sjeverni Jadran, gdje će jugo biti olujno, a moguće su jake nevere. Držite se sigurnih luka.

U utorak očekujemo daljnje inteziviranje oborine, lokalno obilniju kišu na širem riječkom području, u gorju i Dalmaciji, gdje će biti jačih pljuskova s grmljavinom. Lokalno je moguće jače nevrijeme.

Narančasto upozorenje Meteoalarma

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 26. i 27. listopada 2020. narančasto upozorenje za zapadnu obalu Istre, Kvarner i sjeverni dio Dalmacije. 

Na zapadnoj obali Istre, Kvarnera i u sjevernom dijelu Dalmacije očekuje se jako, mjestimice i vrlo jako jugo s najjačim udarima vjetra 35-50 čvorova (65-95 km/h).

Opet pogoršanje vremena: Za vikend pljuskovi i grmljavina...
Opet pogoršanje vremena: Za vikend pljuskovi i grmljavina...


 
Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.