News

Komentari 11

Junaci rata postali heroji u boji: Postavljena Instagram izložba koloriranih ratnih fotografija

Junaci rata postali heroji u boji: Postavljena Instagram izložba koloriranih ratnih fotografija

Instagram izložba kreirana je povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Rijetko kada je policija odigrala tako važnu ulogu u obrani kao što je to Hrvatska policija u Domovinskom ratu. U čast policijskim herojima MUP je postavio instagram izložbu.

Ideja ove instagram izložbe su izvorne crno-bijele fotografije s 35 milimetarskog filma koje su strojno obojane uz pomoć machine learninga.

Nemjerljiv doprinos policije

U svakoj od 50 objava prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine, od 1991. do 1995., stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo.

Hrvatska je policija tom stvaranju dala nemjerljivi doprinos i do sada su junaci s tih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji.

Instagram izložba kreirana je povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U svakoj od 50 objava iz arhiva Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik.

Izložbu Heroji u boji možete vidjeti na Instagram profilu. Mi vam donosimo samo mali dio fotografija policijskih heroja. Zapratite izložbu Heroji u boji na Instagram profilu OVDJE, možda i sebe pronađete – u boji.

Najčitaniji članci